יום רביעי, 26 בפברואר 2014

רולדות שמרים קרנצ'יות במילוי שוקולד


עוגות שמרים במילוי שוקולד זו אהבה שלי
בבית ההונגרי שבו גדלתי עוגות שמרים היו דבר של יום ביומו
הקקיוש של אמא שלי, שהכינה בסיר פלא, היה ידוע למרחקים
ומי ש"נפל" על העוגה ביום הכנתה פשוט זכה.
הבצק פה עשיר יותר בשומן וככזה התפיחה שלו קטנה יותר
והעוגה המתקבלת מכילה פחות "שטחי בצק" 
לעומת כמות המילוי
שזה לגמר יופי מבחינתי







רכיבים: 

לבצק:

3/4 1 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס נוזלים (מים, מיץ תפוזים, ריץ' קפה)
200 גרם מחמאה רכה
3 חלמונים
3 כפות סוכר
קורט מלח
4 כוסות קמח

מילוי :

(הכנתי כמות וחצי, אצלנו אוהבים מילוי והרבה):
200 גרם מחמאה
3/4 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
3 כפות קקאו

ציפוי:

1/2 שקית אבקת סוכר (50גר')
2 כפות מים
1 כף תמצית וניל
 



אופן הכנה: 

בצק:

לקחת קערה גדולה מאד ועמוקה.

לערבב בקערה את השמרים עם הסוכר ומחצית מכמות המים.

להוסיף מרגרינה ולבחוש.

להוסיף חלמונים ומלח וללוש עם 1/2 3 כוסות קמח עד 4 כוסות (לא יותר).

ושארית המים

לכסות בניילון.

להכניס למקרר ל-3 שעות לפחות.


מילוי:

לערבב במיקסר את חומרי המילוי.


לפתוח רולדות למרוח בקרם.

לגלגל לרולדה עבה.

כל רולדה לחתוך ל-3 לאורך כשהחלק העליון נשאר סגור ולא חתוך.

מחזיקים את החלק העליון ושוזרים צמה.

מסדרים את הצמות בתבנית כשהמילוי הגלוי כלפי מעלה.

אופים בתנור בחום של 175 מעלות עד שמוכנות. לבדוק אחרי 30 דקות.


לציפוי:

לבחוש את חומרי הציפוי לממרח כמו טחינה ולחמם / לבשל מעט.

לשפוך על הרולדות את הציפוי החם.

הערות: 
מבוסס על המתכון של פירגה.



.
והנה טוויסט

גלילה אחת במילוי שוקולד והשניה במילוי ממרח לוטוס




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה