יום ראשון, 21 ביולי 2019

עוגיות להתעלף עליהן

ממש ככה, כל כך טעימות, שוקולדיות, רכות,מתאימות גם לפסח, וללא גלוטן, הכנתי נגלה אחת
וזו היתה טעות, ישר תכינו פי 2 כי מה זה 30 עוגיות מהדבר הנפלא הזה...
המתכון מהבלוג מטבח מקומי, עבר התאמות קלות.




רכיבים:

200 גרם שוקולד מריר איכותי, 
100 גרם  נטורינה (או 1/3 כוס שמן)
2 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (65 גרם) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
2 כפות אבקת קקאו מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ גס

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרוגל נטורינה ושוקולד ומערבבים  עד קבלת תערובת מבריקה. מצננים 
בינתיים מקציפים בקערת המערבל החשמלי ביצים  וסוכר  על מהירות גבוהה 
במשך 8 דקות עד שמתקבלת קציפה גבוהה, לבנה וסמיכה,
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את תערובת השוקולד 
מערבבים בקערית קמח תפו"א, קקאו, א. אפייה וסודה לשתייה, ומוסיפים למערבל
 מערבלים מעט מאוד. מוסיפים שוקולד קצוץ, ומערבלים ידנית קצרות. מעבירים למקרר לקירור לחצי שעה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
בעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות במרווחים זו מזו, 



אופים במשך 9-8 דקות או עד שהעוגיות התייבשו בחלק העליון. מוציאים, 
ובעזרת תחתית של כוס זכוכית פוחסים בעדינות רבה, כדי לשטח אותן מעט- פעולה זו תיצור מרקם גמיש יותר. 






מצננים ושומרים בקופסא אטומה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה