יום שלישי, 25 בפברואר 2014

מאפה שמרים עם ממרח עגבניות מיובשות

תמיד יש את עניין הפתיח לארוחה
חלה זה ברור
אבל למה לא נוסיף טעמים?
לחם עם ממרחים והכל ביחד, סלט קטן ליד ועברנו את משוכת הפתיח


לבצק:
500 גר` קמח 
1 כף שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר
300 מ"ל מים קרים

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד במשך 10 דקות.

ליצור כדור מהבצק, למרוח אותו מעט בשמן זית, להניח בקערה ולכסות.

להניח להתפחה עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח, להוציא אויר בעזרת אגרוף.

לקמח קלות משטח עבודה ולחלק את הבצק לארבע חלקים שווים. 

כל חלק לרדד לעלה בעובי כ-1/3 ס"מ או מעט יותר

ובעזרת צלחת או פלטה עגולה אחרת, לסמן ולחתוך עיגול מדוייק.

כך לרדד, לסמן  ולחתוך את כל החלקים.

לעבוד על נייר אפיה, כך קל יותר להעביר את המאפה לתבנית. 

על נייר האפיה להניח את העלה הראשון ולמרוח את הממרח שהכנו

, להניח מעליו את העלה השני וכן הלאה.

להתחיל ליצור חתכים עמוקים בעזרת סכין חדה

שלב א' כמה חתכים בהקף
שלב ב' לחלק ל 8 משולשים מבלי להגיע להקף
שלב ג' לבצע חיתוך לאורך כל משולש
שלב ד' להרים את קודקוד המשולש ולהכניס לחתך, למשוך מעט ולהחזיר למקומו 
אך מהצד השני כך שנוצר פיתול בבצק

(לוודא שהחתכים מגיעים עד למטה, דרך כל ארבעת השכבות, רק כך ניתן לבצע חיתוכים וקיפולים).


 למשוך בעדינות את נייר האפיה ועליו המאפה לתבנית אפיה.

לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות כ-30 דקות.

ממרח עגבניות מיובשות:

בקערת מעבד מזון:

1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן
עלים משלושה גבעולי בזיליקום
חופן אגוזי מלך
כף שום כתוש
מלח,פלפל שחור

מעבדים למחית תוך הוספת שמן זית עד לקבלת מרקם משחתי 



המתכון המקורי כפי שראיתיו היה דוקא עם פסטו

וכך הכנתי

לפסטו הוספתי מעט גבינת פרמזן מגוררת




מרחתי את המאפה בחלמון

ולתנור 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה