יום שישי, 7 בפברואר 2014

עוגת גבינה ניו יורקית משויישת בשוקולד ועוד כמה ורסיות מענינות







רכיבים: 

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לתחתית:
200 גר' פירורי עוגיות חמאה*
70 גר' חמאה מומסת
50 גר' שוקולד חלב מומס

למלית:
750 גר' גבינת שמנת (30% שומן)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
150 גר' שוקולד מריר
 



אופן הכנה: 

מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והשוקולד המומס

 ומהדקים לתחתית תבנית המרופדת בנייר אפיה.

שומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

טורפים גבינה, סוכר ותמצית וניל (לא להקציף (!) כדי לשמור על מרקם קרמי 

(וכך גם לא מוציאים/מלכלכים מיקסר.....)).

מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה.

מפרישים כוס מהתערובת לקערה נפרדת. טורפים פנימה שוקולד מריר מומס ועדיין חם.

מוציאים את התבנית עם התחתית הקפואה מהמקפיא.

עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום כדי להבטיח את אטימותה

 (התבנית הנדונה "יושבת" במהלך האפייה בתוך תבנית מלאה במים).

יוצקים את מלית הגבינה על התחתית. בעזרת כף, מניחים למעלה שלוליות של תערובת השוקולד

- גבינה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין.

מניחים את התבנית המכילה את העוגה בתוך תבנית בעלת דפנות גבוהות המכילה אותה בנוחות.

יוצקים מים רותחים לתוך התבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית המכילה את העוגה.

אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בדפנות אך עדיין רוטטת במרכזה

 (עיגול דמיוני במרכז העוגה (בקוטר 7-8 ס"מ) עדיין רוטט). לא להתפתות להשאיר בתנור -

החלק הרוטט מתייצב לאחר קירור העוגה.

מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר בתוך אמבט המים. כשהעוגה קרה,

 מוציאים מהאמבט ומקררים במקרר כ-24 שעות לפני ההגשה.

הערות: 
מבוסס על מתכון מששת מתוקים.

הכנתי בתבנית 26.

ציפיתי בגנאש שוקולד ושמנת.



עוד וריאציה על הנושא:

בלי שוקולד חלב/מריר

אבל עם ציפוי מדליק

גנאש שוקולד לבן (200 גר')עם שמנת לקצפת (100 מ"ל)וכפית קטנה קפה




והנה עוד אופציה

לעוגה הזאת הוספתי לפני האפייה ממתקי טופיפי, הטבעתי אותם מעט בגבינה

ולבסוף

ציפיתי בשמנת מתוקה מוקצפת עם 2 שקיות סוכר וניל




והוורסיה  הקלאסית:

 לבנה וחגיגית, בציפוי שמנת חמוצה של פעם במתיקות מעודנת
עם 2 שקיות סוכר וניל





את העוגה הזאת הכנתי עם עוגיות אוריאו

כמה בתוך הבלילה 

ועוד כמה שטחנתי, עירבבתי עם 100 גר' שוקולד לבן מעט 
חמאת קקאו
והשתמשתי לקישוט


ציפוי העוגה הכיל 2 שמנת חמוצה עם 3 כפות סוכר 
ועוד שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר - 1/2 קרטון







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה