יום שלישי, 11 במרץ 2014

עוגיות מתנה

רכיבים: 

לכ-38 עוגיות:

180 גר' חמאה, רכה
120 גר' אבקת סוכר
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
200 גר' קמח
3 כפות קורנפלור
2-3 כפות קקאו
קורט מלח
 



אופן הכנה: 
בקערת מערבל חשמלי מקציפים יחד חמאה ואבקת סוכר לקציפה אוורירית.

מוסיפים חלמון ותמצית וניל ומערבבים.

מנפים פנימה את הקמח ואת הקורנפלור ומעבדים בקצרה לבצק רך.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מוסיפים למחצית אחת את הקקאו דרך מסננת ולשים פנימה,

עד שנטמע פנימה ומתקבל בצק בעל צבע אחיד.

מעבירים את הבצק לקירור לשעתיים לפחות, עד שהבצק מתייצב.

לפני תחילת העבודה שומרים בצד קצת מהבצק עבור עיטור המתנות.

מסירים כדור בצק קטן מהבצק הכהה (בסביבות 70 גר', 3 כפות לערך),

 וממש מעט מהבצק הבהיר (בסביבות 15 גר', 2 כפיות לערך), שומרים בינתיים בקירור.

כדי לעצב את עוגיות המתנה שלנו, ניצור גליל של בצק בהיר,

אשר עוברים לאורכו ולגובהו רצועות של בצק כהה, המדמות סרט שעוטף אריזת מתנה.

מתחילים ברידוד כל אחד מחלקי הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות.

את הבצק הבהיר לעלה בעובי של 1 ס"מ (אני רידדתי לעלה של 12X18 ס"מ).

ואת הבצק הכהה לעלה דק יותר בעובי של 5-6 מ"מ (עלה של 14.5X 18 ס"מ בהתאם).

דואגים לעצב את עלי הבצק למלבנים יפים ובעלי דפנות ישרות.

כעת נחדיר לתוך הבצק הבהיר, שהוא בעצם קופסת המתנה שלנו,

רצועת אורך של הבצק הכהה, שהוא הסרט.

לשם כך חותכים בעזרת סכין חדה את עלה הבצק הלבן לאורכו ליצירת 6 רצועות בעובי של 2 ס"מ.

חותכים מעלה הבצק הכהה 3 רצועות באורך וברוחב זהה,

ומעבירים לבינתיים את יתרת עלה הבצק הכהה לקירור.

מהרצועות שהכנו יוצרים "סנדוויצ'ים", בהם במרכז כל 2 רצועות בצק לבנות מניחים רצועה כהה.

מעבירים את רצועות הבצק להתייצבות במקפיא למשך כ 10-15 דקות.

כרגע במרכז כל גליל, כבר יש פס של בצק כהה שעובר במרכזו,

 כעת עלינו לשבץ בתוכו גם פס בצק כהה שיעבור לגובה.

לשם כך פורסים כל אחד מגלילי הבצק לחצי לאורכו, בדיוק באמצע,

לקבלת שני פסים ארוכים בעובי של סנטימטר.

להכנת פס הבצק הכהה, לוקחים את יתרת הבצק הכהה שנותר לנו מהמקרר,

וחותכים אותו ל-3 רצועות בעובי של 2.5 ס"מ, ובאורך שווה לפסי הבצק שלנו.

מניחים בין כל שני חצאי הגליל שפרסנו רצועה כהה של בצק,

ומהדקים אותם יחד חזרה לצורתם המקורית, כך שמתקבל גליל בהיר,

 שבמרכזו צורת "פלוס" מבצק כהה. זהו, גליל המתנות שלנו מוכן!

עוטפים את גלילי הבצק שיצרנו בניילון נצמד,

אם צריך אפשר ליישר אותם מעט בשלב זה לקבלת דפנות ישרות ואסטטיות,

ומעבירים להקפאה לכחצי שעה.

כל שנותר לנו כעת הוא לפרוס את העוגיות ולעטר אותן.

פורסים את גלילי הבצק שלנו לפרוסות שמנמנות בעובי של 1.5 ס"מ,

ומסדרים במרווחים קטנים בתבנית אפייה.

מרדדים את הבצק הכהה ששמרנו בקירור עבור העיטור, ויוצרים ממנו משולשים קטנים.

 (הכי פשוט לחתוך לריבועים קטנים, ולחתוך בכל ריבוע שני אלכסונים בצורת X,

לקבלת ארבעה משולשים קטנטנים).

מברישים את מרכז העוגיה במעט חלבון.

מסדרים בעדינות במרכז כל עוגייה שני משולשים לקבלת מראה של סרט קטן.

יוצרים משאריות הבצק הבהיר כדורוני בצק קטנטנים, ומניחים כדורון במרכז כל סרט.

מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות, ואופים את העוגיות במשך כ-15 דקות,

עד שתחתית העוגיות מזהיבה, אך העוגיות נותרות בהירות.

הערות: 
המתכון מהבלוג של פיית העוגיות עם שינויים שלי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה