יום שלישי, 15 באפריל 2014

חזה עוף ברוטב מתקתק

את המתכון הזה טעמתי לראשונה באחד ממפגשי הפורום
לאה ס. הביאה אותו, ונכבשתי. מאז הכנתי כמה וכמה פעמים.
הפעם המתכון מותאם לפסח

הרכיבים:

8 פרוסות חזה עוף לשניצל
2 כוסות קמח תפו"א
2-3 ביצים טרופות עם מעט מים,מלח ופלפל שחור
מעט שמן, לטיגון קל 

החומרים לרוטב: 
1 בצל 
1 פלפל אדום
מעט שמן, לטיגון קל 
קורט מלח 
1 קופסא קטנה פיטריות, 
2 כפות ריבת מישמש 
1/4 כוס קטשופ 
2-3 כפות סוכר חום 
פלפל שחור
1/3 כוס מים 

מגלגלים את הפרוסות בקמח וטובלים אותן בביצים הטרופות. 
משמנים מחבת ומטגנים את פרוסות החזה על אש בינונית במשך כמה דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים את הפרוסות ומטגנים עד הזהבה את הצד השני. 
הרוטב:


פורסים את הבצל ,חותכים את הפלפל לקוביות קטנות ומאדים אותם בשמן מתבלים במלח על אש נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהם מתרככים.
לקראת סוף האידוי מוסיפים את הפטריות, הריבה הקטשופ, הסוכר והפלפל השחור. 
מוסיפים את המים ומערבבים היטב. 
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). 
מניחים את הפרוסות המטוגנות בתבנית חסינת אש ויוצקים עליהם את רוטב הירקות. 
אופים 30 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף רך.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה