יום חמישי, 21 במאי 2015

עוגת גבינה של פעם

העוגה הזאת זכרון ילדות שלי
עוגת גבינה, שאמא שלי נהגה להכין. קצת כבדה ,
עוגה מבושמת בהרבה קליפת לימון ובוניל
מזכירה במרקם קצת את העוגות מגבינת שמנת
רק שפה עם קצף החלבונים
יש טיפה קלילות לגבינה
עם הרבה צימוקים, 
בכלל, אצלנו פיזרו צימוקים בלי הכרה בעוגות שמרים
 באלה הממולאות קקאו, וגם באלה הממולאות אגוזים או פרג וכמובן בעוגות גבינה.
מאז שנישאתי ואימי הבינה שהחתן החדש מוציא את הצימוקים אחד אחד, במקרה הטוב 
ובמקרה הרע הוא פשוט מהנהן בנימוס ולא נוגע בעוגה
חלאס צימוקים בעוגות, ואני כל כך מתגעגעת לאיזו עוגת גבינה מלאת מוקשים
כן ככה מכנים אותם אצלנו -המוקשים
מידי פעם אני זוכה לפינוק בדמות ערימת בלינצ'ס גבינה עם צימוקים
וכדי לא לקפח את האוכלוסייה שונאת הצימוקים גם ערימה זהה של בלינצ'ס נטולי צימוקים.
אבל עוגות?
אין יותר צימוקים בעוגות...

לא יודעת למה לא העלתי את המתכון לבלוג עד כה
כנראה  חמק מתחת לראדר

תזכורת שקיבלתי לאחרונה ע"י בקשת מתכון לעוגה
הזכירה לי שכדאי שהמתכון יהיה שמור באופן מסודר

שכן בנק עוגות הגבינה שלי לא יהיה מושלם בלי העוגה החלומית הזאת 
עם טעם של פעם
טעם של הבית

זו עוגה לא גבוהה, נאפתה בתבנית תנור, מוגשת כחיתוכיות

 הבצק לתחתית:

200 גר' קמח
100 גר' חמאה
1 חלמון
קליפה מגוררת מלימון
8 גר' שמרים טריים
מעט מלח
2 כפות סוכר




אופן ההכנה:

לעבד את החומרים היבשים  עם החמאה
להוסיף החלמון

 ומים/יין לבן חצי יבש/סודה/מיץ תפוזים עד לקבלת בצק נעים
להניח להתפחה לילה במקרר
לרדד עלה גדול לריפוד תבנית תנור.

אפשר להכין קצת יותר בצק ולגלגל רצועות ולהניח בצורת שתי וערב על הגבינה
להבריש  את הרצועות בחלמון לפני האפיה

 מלית גבינה:

 1 ק"ג גבינה (בדר"כ שילוב של טוב טעם ו5%ׂ)

5 ביצים מופרדות

1/2 1 כוסות סוכר

2 כפות גדושות פודינג וניל


2 כפות קמח


1 כוס חלב


תמצית וניל -כפית


קליפה מגוררת מלימון


צימוקים בהירים

אופן ההכנה:
בקערה אחת להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף רך
בקערה שניה לערבב את הגבינה עם החלמונים
3/4 כוס סוכר
ושאר החומרים
לקפל לגבינה את הקצף
לצקת על התחתית
אם בוחרים לאפות את העוגה כמות שהיא
כדאי להבריש קלות בחלמון

או

שמגלגלים רצועות מהבצק , מסדרים ע"פ העוגה ומברישים בחלמון לפני האפיה

אופים בחום 170 מעלות כשעה
 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה