יום ראשון, 20 בדצמבר 2015

בורגול ירקות וכל טוב הארץ

ממשיכה במסורת התבשילים המזינים, אלה שיכולים לתת פטור מממנת בשר
ויחד עם סלט חי מהווים ארוחה נהדרת
אלה שמאפשרים כוס קפה בחלב לאחריהם
כן, יש כאלה שזה חשוב להם...
ומטבע הדברים מדובר גם בהכנה פשוטה ומהירה
בעצם מדובר במנה שיכולה להיות גם תוספת נהדרת לכל מנה עיקרית, 
קצת שונה מהתוספות הרגילות



רכיבים:

1 כוס בורגול גס מושרה לחצי שעה או יותר במים רותחים
2 בצלים  סגולים קצוצים
1/2 שקית גזר גמדי
1 כוס אפונה קפואה
1 קופסת תירס משומר
חצי כפית שום כתוש
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית קארי
1/2 כוס מים
מלח ופלפל 

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל במעט שמן


מפשירים את הירקות הקפואים, את הגזר הגמדי יש לחתוך לפיסות קטנות
מוסיפים לבצל, מתבלים מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות יתרככו
אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים
ורוב הנוזלים התאדו







מוסיפים את הבורגול, מערבבים ומבשלים עוד כ- 5 דקות, מסירים  מהאש

מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ומערבבים קלות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה