יום ראשון, 3 בינואר 2016

מרק קרופניק

אין ספק החורף כאן ומרק טעים הוא ממש מתבקש
לעיתים אפילו עדיף על איזה נישנוש מתוק
וגם כארוחה קלה.
לעיתים אני מגישה לארוחת ערב.
מרק קרופניק קטיפתי , סוג של מרק פטריות, שמכיל בנוסף ירקות שורש ארומטיים
 וגריסי פנינה, אין עליו.
אפשר להסמיך בשמנת או בקרם קוקוס, אבל אני מוצאת שההסמכה עם מים
נותנת תוצאה טובה מאוד.
כששומרים את המרק במקרר, הוא מסמיך עוד קצת
(זה הגריסים שממשיכים לשתות את הנוזלים,
לכן כדאי להשרות את הגריסים במים לפחות כמה שעות לפני הבישול.)
ואז ,בחימום מחודש, יש להוסיף נוזלים ולתקן את התיבול.

רכיבים:

3 כפות  שמן
2 בצלים קצוצים
2 גזרים, 
1 שורש פטרוזיליה, 
3 גבעולי סלרי, 
3 שיני שום 
1/2 כפית פפריקה מתוקה
8 כוסות מים
מלח מעט   ופלפל שחור, טחון טרי 
2 כפיות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס גריסי פנינה, שהושרו במים רותחים לשעה
250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
חופן פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים לשעה ונקצצו
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות מעורבבות בחצי כוס מים

אופן ההכנה:

קוצצים במעבד מזון את הגזר, שורש פטרוזיליה שום וגבעולי סלרי


בסיר גדול מחממים שמן ומאדים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.


מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים כ- 10 דקות

 מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לאדות תוך כדי עירבוב, עוד כמה דקות. 

מוסיפים את גריסי הפנינה והפטריות


 מוסיפים את המרק, מתבלים במלח ופלפל, ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה וחצי

 טועמים ומשפרים את התיבול, לפי הצורך.

5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים לסיר את אבקת מרק הפטריות

זו שערבבנו במים

האבקה תסמיך את המרק ותיתן לו את מרקמו הקטיפתי.









אופציה: בשלב זה אפשר להוסיף כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס
ולהביא לרתיחה

3 תגובות:

  1. נראה מעולה וכמובן גם טעים .
    תודה על השיתוף.

    השבמחק
  2. חבל לקלקל מרק טוב עם חומרים משמרים למיניהם שיש במרקים מאבקות, יותר טוב להוסיף מים אם אין מרק של עוף למשל וגם קצת שמיר בסוף הבישול לא יזיק לטעם טוב.ובשביל הירקות לא צריך להתעצל אלא לחתוך ביד לקוביות או במכשיר ידני שחותך קוביות. זה לא רק מה שמכניסים לפה, העיניים "אוכלות" קודם אז גם קצת אסטטיקה לא מזיקה.

    השבמחק
  3. את מוזמנת לשנות, לפי טעמך

    השבמחק