יום שלישי, 22 במרץ 2016

ביסקוטי - מה נעשה עם החלמונים שנותרו

ביסקוטי, עוגיות איטלקיות טעימות מאוד
באיטלקית- Bis פירושו 'עוד פעם',ו- Cotti פירושו 'אפוי'
אלה עוגיות שנאפות פעמיים
קודם בצורה של גליל ארוך ופעם שנייה, לאחר שפורסים אותו לפרוסות אלכסוניות, 
עד שהן יבשות מאד וסופר פריכות.
נוהגים לטבול אותן במשקה, הן סופגות אותו מתרככות ומקבלות טעמים חדשים
אבל אפשר גם בלי.
הביסקוטי הראשונים מהמאה ה- 13-14, מאז כמובן השתכללו והשתדרגו המתכונים
והיום מוסיפים להן מכל טוב הארץ, אגוזים,שקדים,פירות  יבשים,
פרלין,שוקולד צ'יפס, ליקרים ותמציות לרוב.

זו עוגיה מיוחדת, קלה להכנה ולרוב דלה בשומן ובקלוריות






רכיבים:

2 ביצים
8 חלמונים
1/2 1 כוסות סוכר
2  כפיות תמצית וניל
1/2 3 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 1 כוסות שבבי שקדים
3/4 כוס אגוזים קצוצים גס
1 כוס חמוציות
2 כפיות קינמון
קליפה מגוררת מרבע לימון
3-5 כפות ליקר תפוזים

אופן ההכנה:

לעבד לבצק אחיד
בידיים רטובות ליצור שלושה גלילים

להניח בתבנית, לאפות בחום 180 מעלות כ- 25 דקות
להוציא ולקרר היטב

לחתוך לפרוסות דקיקות, להניח בתבנית (הכמות הזאת תמלא 3 תבניות תנור גדולות,)
לאפות בחום 160-150 מעלות כשעה ורבע




להשאיר בתנור עד שמתקרר להמשך ייבוש.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה