יום שלישי, 22 במרץ 2016

ביסקוטי - מה נעשה עם החלמונים שנותרו

ביסקוטי, עוגיות איטלקיות טעימות מאוד
באיטלקית- Bis פירושו 'עוד פעם',ו- Cotti פירושו 'אפוי'
אלה עוגיות שנאפות פעמיים
קודם בצורה של גליל ארוך ופעם שנייה, לאחר שפורסים אותו לפרוסות אלכסוניות, 
עד שהן יבשות מאד וסופר פריכות.
נוהגים לטבול אותן במשקה, הן סופגות אותו מתרככות ומקבלות טעמים חדשים
אבל אפשר גם בלי.
הביסקוטי הראשונים מהמאה ה- 13-14, מאז כמובן השתכללו והשתדרגו המתכונים
והיום מוסיפים להן מכל טוב הארץ, אגוזים,שקדים,פירות  יבשים,
פרלין,שוקולד צ'יפס, ליקרים ותמציות לרוב.

זו עוגיה מיוחדת, קלה להכנה ולרוב דלה בשומן ובקלוריות










רכיבים:

2 ביצים
8 חלמונים **
1/2 1 כוסות סוכר
2  כפיות תמצית וניל
1/2 3 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 1 כוסות שבבי שקדים
3/4 כוס אגוזים קצוצים גס
1 כוס חמוציות (קליפות תפוז מסוכרות)
2 כפיות קינמון
קליפה מגוררת מרבע לימון
3-5 כפות ליקר תפוזים

אופן ההכנה:

לעבד לבצק אחיד
בידיים רטובות ליצור 2-3 גלילים

להניח בתבנית, לאפות בחום 180 מעלות כ- 45 דקות
להוציא ולקרר היטב

לחתוך לפרוסות דקיקות, להניח בתבנית (הכמות הזאת תמלא 3 תבניות תנור גדולות,)
לאפות בחום 130-140 מעלות כשעה ורבע




להשאיר בתנור עד שמתקרר להמשך ייבוש.



**מוסיפה פה עוד מתכון נהדר לביסקוטי, שאפשר להכין גם אם אין מלא חלמונים 

שמחכים לגאולה:

רכיבים:

2 ביצים L
1 חלמון L
280 גרם (כוס וחצי פחות 2 כפות) סוכר
3-4  כפות ליקר תפוזים
120 גרם שמן
500 גרם (3 כוסות וחצי) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
200 גרם קליפות הדרים מסוכרות/שזיפים מיובשים 
80 גרם שקדים שבורים גס 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

מחממים תנור ל-180 מעלות (אם אפשר- במצב טורבו). טורפים בקערה בינונית-קטנה ביצים וחלמון עם סוכר וליקר,
בעזרה מטרפה ידנית במשך כדקה רק עד שהסוכר קצת נמס.
מוסיפים את השמן  וטורפים להטמעה.

מערבבים בקערה גדולה קמח עם אבקת אפייה, סודה לשתייה, 
יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים, יוצקים פנימה את תערובת הנוזלים ומעבדים לבצק אחיד ויציב-
מוסיפים את קליפות ההדרים המסוכרות והשקדים.
לעבד עד לקבלת בצק נח



מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומעבירים למשטח עבודה מקומח מעט.
בעזרת ידיים מעט מקומחות יוצרים מכל חלק גליל 

מעבירים את גלילי הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים אותם במרווחים
(קחו בחשבון שהם תופחים מאוד באפייה).


אופים 20-26 דקות עד שגלילי הבצק מקבל גוון זהוב-שחום בהיר בצורה אחידה 
אך עדיין רכים למגע-
הם יתפחו מאוד ועלולים גם להיסדק קצת וזה בסדר.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים היטב בטמפרטורת החדר.

פורסים את כיכרות הבצק בעזרת סכין לחם משוננת  חדה לעוגיות בעובי של 1.5-2 ס"מ
ומפזרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה


מחזירים את העוגיות לתנור ואופים ליבוש עד שהעוגיות משחימות קלות 
אך עדיין נשארות בהירות במרכז,

מצננים היטב, שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה