יום רביעי, 5 באוקטובר 2016

חלת תלישות במילוי פסטו


הג'וניורית ביקשה לחמניות שום לשבת

ליד הסלט של הפתיח לסעודה
ולי התחשק מתכון חדש, לאחר קבלת אישור הכנתי את חלת התלישות הזאת
ומה אומר, אין דברים כאלה, חלה כ"כ רכה וטעימה כבר מזמן לא טעמתי.
 החלה של נמושקה מהפרדס הייתה לי השראה 





הרכיבים:


                                            600 גרם קמח                                           

3 ביצים

3 כפות שמן זית

כף גדושה סוכר 

כפית מלח

כף שמרים יבשים

 כוס  מים

 

                                                                המצרכים למילוי :                                                                                                         

                                                             פסטו                                                                          


 

אופן ההכנה:


ללוש בצק מכל הרכיבים 

להתפיח לילה במקרר

לחלק את הבצק לשניים ולרדד דק למרוח מהפסטו.



לחתוך ל- 4 רצועות  ולהניח שתי רצועות זו על זו .

לחתוך שוב את הרצועות לריבועים.



 לרפד תבנית  אינגליש קייק בנייר אפיה, ולהתחיל לרצף את התבנית בריבועים, מניחים את הריבועים בעמידה


את שארית הריבועים העמדתי בתבנית אישית 



להתפיח שוב,כשעה לאפות בחום בינוני כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב. 





אפשר כמובן גם פה לגוון ולשלב עם ממרח עגבניות מיובשות
קצת פרמזן



מלח גס מעל


ולתנור


תגובה 1:

  1. חנה"לה זה נראה משגע ..
    האמת שעדין לא ניסיתי .
    תודה על השיתוף
    שנה טובה.

    השבמחק