יום רביעי, 3 במאי 2023

לסעודת שבת מה נכין?

 




לראשונה בחרתי להכין פילה אמנון ברוטב אסיאתי - קארי וקרם קוקוס

כדי להקל על המלאכה, הכנתי את הרוטב במחבת

יצקתי על הדגים ששהו במלח ומיץ לימון  ולתנור - 25 דקות בחום 180 מעלות




סלטים תמיד ילוו את המנה הראשונה.  




ציר למרק סיני שמצאתי במקפיא ונפלה ההחלטה על איזה מרק להכין - מרק תירס סיני



 אם כבר בחרתי להכין עוף בתנור, אגיש אותו בשישי בערב 

כי באמת הוא הכי טעים כשהוא טרי ישר מהתנור.

מרינדה:

1/3 כוס סויה משובחת
כף שום כתוש
כף אבקת מרק בצל
חצי כף מלח 
כף פפריקה
פלפל שחור
מיץ מתפוז אחד
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את המרינדה
מורחים על נתחי העוף ומאפסנים במקרר

לפחות 12 שעות.

מניחים את העוף עם העור כלפי מטה, אופים בחום 190 מעלות כשעה ורבע
הופכים  באמצע כך שהעור כלפי מעלה




תפוחי אדמה תמיד יהיו ברירת מחדל כשבאה לבחור תוספת לעיקרית

כולם אוהבים

הפעם בתיבול קצת אחרת:

ל- 6 תפוחי אדמה לא גדולים חצויים

הוספתי 1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמן

1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק

עירבבתי היטב ולתנור

לקח שעה בחום 190 מעלות ויצא מושלם.


בורגול עם  ירוקים:


רכיבים:

1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים

2 כוסות אפונה קפואה להפשיר ולבשל כמה דקות במיקרו במעט מים
תפרחת מ- 3-4 פרחי ברוקולי גדולים
3 זוקיני חתוכים לאורכם ופרוסים דק כך שמתקבלים רבעי עיגול
מלח,פלפל שחור, בזיליקום יבש, כפית אבקת מרק
1/4 כוס מים

במחבת:

כפית שום כתוש לטגן במעט שמן זית רק עד שמלבין 
להוסיף את הזוקיני החתוך ולטגן על אש בינונית גבוהה עד שמתרכך טיפה
להוסיף את האפונה
לקצות את תפרחות הברוקולי ולהוסיף למחבת
לאדות כמה דקות
לתבל
לסנן את הבורגול ולהוסיף לירקות שבמחבת
לערבב, להוסיף מעט מים ואבקת מרק לתיבול, לבשל 3-4 דקות כדי שהטעמים יאוחדו



טארט אגוזים מפנק לקינוח





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה