יום חמישי, 30 בינואר 2014

פילה אמנון בקרם קוקוס וקארי

ולפעמים נמאס מהרגיל, הדג
ברוטב אדום בפורמט כזה או אחר
בדיוק אז המטבח האסייאתי בא לעזרתי
מנה ראשונה או עיקרית בארוחות שישי בקיץ
טעמים מיוחדים


רכיבים: 
 
6 יחידות פילה אמנון


1 בצל פרוס לרצועות
3 גזר חתוכים לקוביות
2 כפיות שום כתוש
2 עלים של למון גראס
1 כפית כורכום
1 כף קארי
1 כף ג'ינג'ר
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
1 קופסת קרם קוקוס

פטרוזיליה קצוצה (כוסברה למי שאוהב)

     

אופן הכנה: 

לטגן את הבצל במעט שמן להוסיף את קוביות הגזר ולטגן עוד 10 דקות.

להוסיף את השום הכתוש והתבלינים.

להוסיף את חלב קוקוס, לערבב ולהרתיח.

להוסיף 6 פילה אמנון ולבשל ברוטב כ-15 דקות.

לבזוק מעל פטרוזיליה קצוצה ולהנות.












וריאציה על הנושא בדגי לברק

היות והדגים היו גדולים , בחרתי לצפות קודם 


בקמח מתובל במלח,פלפל שחור ומעט טימין


ולטגן (לא לשכוח, קודם מטגנים את הצד בלי העור)


את הרוטב בישלתי בנפרד ויצקתי על הדגים


עוד 10 דקות בתנור והמעדן מוכן






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה