כשרוצים להגיש את הסלמון כמנה עיקרית
שווה להשקיע ברוטב הטעים
רכיבים:
פילה סלמון ללא עור ועצמות , חתוך לפרוסות עבות
למרינדה:
2 כפות סויה
4 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
להשרות את הדגים במרינדה לפחות שעתיים
לרוטב:
4 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
להשרות את הדגים במרינדה לפחות שעתיים
לרוטב:
פחית חלב קוקוס
כף אבקת קארי
בצל קצוץ
כפית ג'ינג'ר מגורר דק
2 שיני שום קצוצות
מעט שמן
מלח פלפל
אופן ההכנה:
במחבת עמוקה ורחבה, מטגנים את הבצל, כשמזהיב מכניסים את השום,
א. הקארי , הג'ינג'ר ובסוף את החלב קוקוס.
מתבלים במלח ופלפל
מביאים לסף רתיחה ומבשלים עד שמסמיך קלות, מוסיפים את הדג (עם המרינדה),
ומבשלים עוד כ- 15 דקות או עד שהדג מוכן
בהגשה מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים קלויים
מתכון מעולה. מומלץ גם לחזה עוף.
השבמחק