יום חמישי, 30 בינואר 2014

סלמון בקרם קוקוס קארי וצ'ילי מתוק

כשרוצים להגיש את הסלמון כמנה עיקרית
שווה להשקיע ברוטב הטעים



רכיבים:

פילה סלמון ללא עור ועצמות , חתוך לפרוסות עבות

למרינדה:

 2 כפות סויה
4 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
להשרות את הדגים במרינדה לפחות שעתיים


לרוטב:


פחית חלב קוקוס
כף אבקת קארי
בצל קצוץ
כפית ג'ינג'ר מגורר דק
2 שיני שום קצוצות
מעט שמן

מלח פלפל

אופן ההכנה:
 
במחבת עמוקה ורחבה, מטגנים את הבצל, כשמזהיב מכניסים את השום, 

א. הקארי , הג'ינג'ר ובסוף את החלב קוקוס.

מתבלים במלח ופלפל

מביאים לסף רתיחה ומבשלים עד שמסמיך קלות, מוסיפים את הדג (עם המרינדה), 

ומבשלים עוד כ- 15 דקות או עד שהדג מוכן


בהגשה מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים קלויים








את הסלמון בחרתי להגיש על מצע אטריות אורז

שנהנו מאוד מהרוטב הטעים





הסיניורית שלי בחרה להוסיף למחבת ירקות ירוקים

5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את הירקות שהופשרו ועברו בישול קצר במיקרו

מתקנים את התיבול






תגובה 1: