מרק תירס לכאורה מתכון קליל, מהיר וטעים
אבל אם רוצים לדייק בטעמים צריך קצת להשקיע
לכן מתחילים מבישול ציר
ציר למרק סיני:
5-8 כנפיים עוף
2 עצמות חזה עוף
3 ס"מ ג'ינג'ר
4 בצלים ירוקים
כפית מלח
3 כפות יין אדום חצי יבש
8 כוסות מים
להרתיח ולבשל כשעה, לסנן. ניתן להקפיא
1 חזה עוף חתוך לקוביות קטנות מתובל במעט מלח ופלפל שחור -אופציונאלי כשמכינים מרק בשרי
כעת להכנת המרק:
שמים בסיר 6 כוסות מהציר
1 קופסת גרגרי תירס
6 כפות סויה
מרתיחים, בעזרת בלנדר סטיק ניתן לטחון חלקית את התירס שבמרק
כך שמקבלים הסמכה קלה
מוסיפים את קוביות חזה העוף
2 ביצים טרופות להוסיף למרק הרותח תוך בחישה
1 כף שמן שומשום
1 כף קורנפלור מעורבבת ברבע כוס מים, להוסיף למרק ולבשל עד שמסמיך מעט.
לטעום ולתקן תיבול, אם צריך
בהגשה לזרות בצל ירוק קצוץ.
גרסת הפרווה:
במקום ציר נשתמש במים +אבקת מרק,
נוסיף 2 ס"מ ג'ינג'ר בהתחלת הבישול ונוציא מהסיר לפני שטוחנים את התירס.
אבל אבל אבל בתמונה התירס לא טחון
השבמחקואיפה הביצים?
התירס הטחון מעבה את המרק והוא שם, גם נטיפי הביצים, פשוט מוסתר ע"י הנודלס
מחק