יום ראשון, 7 במאי 2023

סקארפאצ'י זוקיני

 




אני לא אומרת לא על ניצול זוקיני , ואת המתכון הזה אתם לא תפסיקו להכין

                      אני אמנם בחרתי לטגן את הירקות, אבל ראיתי מתכונים 
שבהם פורסים את הירקות דק דק
מערבבים עם מלח ומניחים להגיר נוזלים. את הנוזלים מוסיפים 
במסגרת כוס המים - לבלילה ולמעשה 
משתמשים בירקות ללא טיגון, מה שהופך את ההכנה לקלה אף יותר. 




רכיבים:

3 זוקיני פרוסים
2 בצלים פרוסים

לבלילה:
1 כוס קמח
1/3 כוס קמח תירס
2 כפות שמן זית
1 כוס מים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
10 עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:

מזהיבים את הירקות במעט שמן זית, ומקררים




מכינים את הבלילה




מערבבים את הירקות עם הבלילה ומשטחים בתבנית תנור לשכבה דקה , מזלפים שמן זית, 

מעט מלח אטלנטי גס וקמח תירס.
ואופים  35-40 דקות בחום 220 מעלות
מקררים ופורסים
מתקבלים חטיפים קראנצ'ים וטעימים .





בהגשה לא מחממים, כדי לא לקלקל את הקריספיות של הנישנוש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה