יום רביעי, 24 במאי 2017

טורט טירמיסו


עוגה פודינג אנחנו מכירים המון שנים ומאוד אוהבים
מהמתכון הבסיסי ההוא  השמים הם הגבול כשבאים לשדרג
מבחינתי עוגת טירמיסו היא אחד השידרוגים המוצלחים
לעוגת פודינג
בייחוד כשיוצאים מנקודת הנחה שאני לא מכינה עוגה עם חלמונים לא אפויים.

אני חושבת שאין לי פוסט של  טירמיסו מקורי , אבל בהחלט יש לי וריאציה נהדרת על הנושא
והנה עוד אחת, הפעם ,טורט טירמיסו שהעלתה פיית העוגיות היווה השראה.
לכבוד החג החלטתי ללכת על עוגה יחסית פשוטה, אבל טעימה טעימה.
שילוב הטעמים גבינה לוטוס שוקולד וקפה מוצלח במיוחד


החומרים:

2 חב' בישקוטים

240 מ"ל (כוס) אספרסו או קפה חזק מאוד, בטמפרטורת החדר
רבע כוס ליקר קפה או ברנדי  או יותר למי שאוהב להרגיש את האלכוהול

לגנאש:
200מ"ל  שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר 

לקרם מסקרפונה-לוטוס:

500 גרם (2 גביעים) מסקרפונה
250 גרם (גביע) ריקוטה 5%
2 כפות גדושות ממרח לוטוס
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה
65 גרם (שליש כוס) סוכר

פולי  קקאו, גרוסים לפיזור

כלים:
תבנית 26 ס"מ

אופן ההכנה:



לגנאש:
 במיקרוגל מחממים  שמנת מתוקה. עם שוקולד, 
מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מניחים בצד לקירור.

לקרם מסקרפונה-לוטוס:
מקציפים במערבל חשמלי  שמנת מתוקה וסוכר לקרם יציב 
מוסיפים את המסקרפונה, ריקוטה וממרח לוטוס .

מסדרים בתחתית התבנית את הבישקוטים, 
את חלק מהבישקוטים חוצים ומעמידים בהקף התבנית
בעזרת מצקת מרטיבים את הבישקוטים בקפה

 יוצקים מעל שליש מהגנאש ומחליקים לשכבה ישרה.  יוצקים מעל שליש מכמות קרם המסקרפונה-לוטוס ומיישרים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת-
 בישקוטים שמספיגים בקפה, גנאש,  וקרם מסקרפונה-לוטוס. 
מכסים בשכבה שלישית של בישקוטים, מרטיבים  בקפה, גנאש ומצפים בשארית קרם הגבינה .
 ומעבירים לקירור למשך הלילה. מפזרים את פולי הקקאו הגרוסים



.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה