יום רביעי, 7 ביוני 2017

נתחי עוף בירקות וטרגון

לא יכולתי לתת לחבילת הטרגון להירקב במקרר
אחרי שהשתמשתי בחלק מהטרגון להכנת חזה עוף בחרדל ודבש
נשארה חצי קופסת עלים, ממש במצב טוב, שבוע אחרי..
ברור היה שצריך למצוא לה יעוד
ומצאתי.. במתכון הנהדר הזה שראיתי בבלוג בצק אלים
טיפה שיניתי 
וכל כך נהננו והריח שהיה בבית מעין עולם הבא


רכיבים:

בצל סגול אחד
פלפל אדום אחד
2 עגבניות בשלות
5 שיני שום קצוצים דק דק
3 ענפי טרגון (לא להגזים עם הטרגון, זה דומיננטי)
4 כרעיים עוף מחולקים לשוק וירך
רבע כוס שמן זית
תפו"א קטנטנים בקליפה חצויים
מלח גס ופלפל שחור

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף




מחממים את השמן ומטגנים להשחמה את נתחי העוף  





באותה מחבת נטגן את הירקות  החתוכים, נשחים אותם כשמונה דקות, 






נחזיר לסיר את נתחי העוף, נוסיף שום, טרגון מלח ופלפל. כוס מים רותחים, 




ננמיך את הלהבה ונכסה את הסיר כ-30-40 דקות.

בינתיים נשחים את תפו"א במחבת



נוסיף את תפו"א הצלויים למחבת עם נתחי העוף והירקות
ערבוב קל
ואז נכניס לגריל החם שבתנור לעוד חצי שעה.


כמה קל, ככה טעים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה