יום ראשון, 16 ביולי 2017

עוגת גבינה קרה בציפוי גלאסז' פירות יער

כבר זמן אני זוממת על הציפוי המקסים הזה, אממה הוא מתאים למוסים וכאלה לא יצא לי להכין
זה עידן ועידנים
עד עוגת הגבינה הזאת שיכולה לעבור כעוגת מוס
בכל אופן קיבלה יפה את הציפוי המיוחד הזה.


רכיבים:

בסיס:


בצק סבלה ברטון:

4 חלמונים
200 גר' סוכר
300 גר' קמח
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
200 גר' חמאה מרוככת

מילוי:

1/2 1 כפית ג'לטין
3-4 כפות מים


100 גר' שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה

750 גר' גבינה 5% מסוננת כשעה
1/2 1  חב' פודינג וניל

2 שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר


לגלסאז' ורוד:

10   גרם ג'לטין
45 מ"ל מים
50 מ"ל מחית תות/אוכמניות מסוננת
100 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
70 מ"ל חלב
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק
מעט צבע מאכל אדום/ ורוד



אופן ההכנה:

בסיס:

מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לתפיחה בהירה, מחליפים מטרפה בגיטרה.
מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ואז את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
משטחים בתבנית 24, מקררים ואח"כ אופים 20-30 דק' ב- 150 מעלות צלזיוס
מוציאים מהתנור ומקררים

המילוי:

ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת מתוקה ומערבבים לאחידות.

מערבבים היטב את הגבינה המסוננת עם הפודינג, מוסיפים את ליקר התפוזים

מוסיפים שתי כפות מהגבינה לשוקולד המומס, מערבבים,

כעת מערבבים את השוקולד עם שאר  הגבינה.

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה , מקפלים את הקצפת לגבינה


לגלסאז' ורוד: 

מערבבים ג'לטין ומים בקערית קטנה ומניחים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר 
עד שהג'לטין סופג את כל הנוזלים.
 מניחים מים, סוכר וגלוקוזה בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן. טורפים היטב עד שכל השוקולד נמס בתערובת.
  מוסיפים חלב ומערבבים היטב.
  ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת תוך כדי טריפה נמרצת. מוסיפים צבע מאכל עד שמגיעים לצבע הרצוי.
  מסננים את הגלסאז' ומניחים לו להתקרר לטמפרטורה של כ-30-35 מעלות.
 יוצקים את הציפוי ע"פ העוגה הקפואה

  מניחים לציפוי להתייצב כ-5 דקות במקרר.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה