יום ראשון, 23 ביולי 2017

טארט קרם פיסטוק אפוי, דובדבנים, ושטרויזל

ראיתי את תמונת העוגה וזה לא נתן לי מנוחה
הצבעים, הטעם שכבר דימיינתי
וכמובן הדובדבנים שמצויים כעת בשווקים
הרימו להנחתה


רכיבים:

תבנית 26

בצק פריך:

220 גר' מחמאה רכה
קורט מלח
135 גר' סוכר
45 גר' שקד טחון
1 ביצה
360 גר' קמח

•בקערת מיקסר מניחים את הסוכר וחמאה ומקרימים
•מוסיפים את הביצים ומלח ומקציפים לקציפה אחידה.
•מוסיפים את השקדים הטחונים וקמח ומערבבים עד הומוגניות, 
לא ללוש יתר על המידה.
מרדדים את הבצק פריך לעובי של 4 מ''מ משטחים בתבנית
•מניחים לשעתיים במקרר (רצוי ללילה).
הכמות גדולה והשתמשתי רק ב2/3 מהבצק
את השאר ניתן לשמור במקפיא
•, ומשטחים בתבנית 26, מניחים במקפיא עד לשימוש.

לקרם פיסטוק:

100 גר' מחמאה
100 גר' .סוכר
100 גר' א.שקדים
1 ביצה
10 גר' קורנפלור
3 כפות ליקר דובדבנים
35 גר' מחית פיסטוק
•מקרימים את החמאה א.סוכר, מוסיפים את השקדים מערבבים ומוסיפים את הביצים בהדרגה.
•מוסיפים את מחית פיסטוק ואת הליקר ובסוף את הקורנפלור. מניחים במקרר לפחות שעה לפני האפייה. (רצוי לשמור לילה במקרר).

קראמבל:

100 מחמאה
125 גר' קמח
60 גר' סוכר

מערבבים היטב לקבלת פירורים

200 גר' דובדבנים לפיזור ע"פ הטארט

מרכיבים את  הטארט:

על גבי רינג מרודד בפריך



 מזלפים קרם פיסטוק (200 גר')



מעל הקרם פיסטוק מפזרים דובדבנים מגולענים.



מפזרים קרמבל בין הדובדבנים



אופים בחום של 170 מעלות כ-35 דק' או עד שזהוב.
מצננים 






מקור: ערן שוורצברד עם התאמות שלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה