יום ראשון, 22 באוקטובר 2017

מרק עגבניות צלויות

האיש ביקש מרק בצבע אדום כתום לשבת
זה נחמד שהוא משאיר לי את הבחירה.
מרק עגבניות מזמן לא היה ועגבניות רכות היו לא מעט 
כמה שקשוקה כבר אפשר להכין.. אז הוחלט מרק עגבניות
הפעם גם לא שכחתי לישם את הרעיון הנהדר שראיתי בבלוג בצק אלים -
לצלות קודם את העגבניות, המרק מקבל טעמים עמוקים ועשירים יותר.






ככה זה הולך

רכיבים:

10 עגבניות רכות
מלח אטלנטי,פש"ג, שמן זית
1 בצל לבן
1 בצל סגול
5 שיני שום
1 גזר מגורר 
1 גבעול סלרי קצוץ
8 כוסות מים
חצי כפית בזיליקום
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מתחילים בצליית העגבניות
חוצים בוזקים מלח,פש"ג ומזרזפים שמן זית


שולחים לתנור להזיע לחצי שעה עד 40 דקות, בחום 200 מעלות


בינתיים  מזהיבים בסיר את הבצלים במעט שמן


מוסיפים את השום הקצוץ
ואת הגזר המגורר והסלרי הקצוץ
מאדים כ- 10 דקות


מוסיפים את העגבניות על הנוזלים שלהם
מוסיפים גם מים, הכי טוב -ציר ירקות, אבל אם אין
מתבלים את המים באבקת מרק בטעם עוף ומלח
מוסיפים את הבזיליקום
ומבשלים כ- חצי שעה
טוחנים את התכולה ומתקנים תיבול

כמה כיף שיש גשם בחוץ ומרק חם וטעים בצלחת


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה