יום רביעי, 18 באוקטובר 2017

כי היום זה היום -יום קאפקייק שוקולד

כי נראה לכם שצריך  תירוץ לזהב השחור
מתכון חדש ומעולה לקאפ קייק שוקולד
קליל עסיסי והעיקר  -עם שוקולד אמיתי 

רכיבים:

250 גר' שוקולד מריר
200 גר' מחמאה
150 מ"ל שמן

5 ביצים
400 גר' סוכר

2 מעדן אלפרו וניל (240 מ"ל)
1 כף ברנדי

250 גר' קמח
1/2 1 שקיות אבקת אפיה (15 גר')
60 גר' קמח שקדים
50 גר' קקאו מנופה

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד עם המחמאה 

ומערבבים לתוך הקרם את השמן , מעדן האלפרו והברנדי.

מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים: קמח,קמח שקדים קקאו ואבקת אפיה

מקציפים את הביצים לקציפה תפוחה וגבוהה

מחליפים את המקצף לוו גיטרה ומוסיפים לקציפת הביצים את תערובת השוקולד, 

מערבבים ואח"כ מוסיפים את החומרים היבשים

מערבבים עד שהקמח נטמע בבלילה ולא יותר

מחלקים לקוקוטים מקרטון ואופים בחום 170 מעלות 20 דקות לקוקוט קטן ו- 25 דקות לקוקוט גדול

מוציאים מהתנור ומקררים, אפשר כמובן למרוח גנאש, אבל ממש אין צורך

(20 קוקוטים גדולים או הרבה יותר קטנטנים)





וליד הקפה של הבוקר
אנרגיה לכל היום


תגובה 1: