יום ראשון, 30 בספטמבר 2018

עוגיות ספרינקלס

כמה עליז בעיניים, עוגייה קטנה וממזרית כולה נקודות צבעוניות של סוכריות קטנות.
נשבר לי מעוגיות שוקולד צ'יפס
בא לי משהו בלי שוקולד
אפשר?
בבקשה?
לעזרתי בא הבלוג החביב עלי cookiesandcups, עוגיות קלילות
מהירות הכנה ואפילו לא צריך לחכות שיתקררו
חצי שעה מהרעיון לבטן
 מתקבלות כ- 30 עוגיות בדיוק למלא את הצנצנת






רכיבים:

170 גר' מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס סוכר
1 ביצה +1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 חב' אינסטנט פודינג וניל, אפשר גם טעמים אחרים לגיוון
2 כוסות קמח
1/2 כוס מזרה סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

מקציפים את המחמאה עם הסוכר
מוסיפים את הביצה, החלמון  ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה אחידה
מוסיפים את החומרים היבשים 
ולבסוף את הסוכריות
מתקבל בצק נח לעבודה
רק לכדרר כדורים
אפשר לטבול כל כדור במזרה סוכריות -למי שאפקט הספרינקלס בבצק לא מספיק לו
לאפות בחום 175 מעלות כ- 10 דקות
לעוגיות רכות ועוד כמה דקות לעוגיות אפויות יותר.
העוגייה נשארת די בהירה ורק שוליה משתזפות מעט.






ומה עושים כשנגמר הפודינג וניל?
כמובן -פודינג שוקולד...






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה