יום ראשון, 2 בדצמבר 2018

רוגלך פרמזן ועירית

השבוע חנוכה, כל ערב התכנסות להדלקת נרות 
והרי אי אפשר חג בלי אוכל
אז מה דעתכם על אוכל קטן ?
הרוגלך הללו טעימים, רכים 
והעיקר נחטפים, יחד עם מקלות ירק (להשתקת המצפון)





רכיבים:

כ-20 יחידות

לבצק
1/2 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס (60 מ"ל) מים פושרים
150 גרם קמח רגיל 
1/4 כפית מלח
1/2 כף שטוחה סוכר
35 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1/4 כוס (120 מ"ל) נוספת של מים פושרים

לעיצוב
80 גרם חמאה רכה
100גרם  גבינת פרמזן מגוררת
1 צרור עירית, קצוץ דק

לציפוי
1 ביצה
50 גרם שומשום

אופן ההכנה

הבצק

לשים במיקסר את כל חומרי הבצק  במהירות נמוכה. מגבירים את המהירות ולשים כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק גמיש ומעט דביק. אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים לו עוד מעט קמח.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

העיצוב והאפייה
מקמחים קלות את משטח העבודה, מרדדים את הבצק לעלה מלבני ומורחים אותו בחמאה. 


מפזרים על מחצית מהעלה פרמזן ועירית.


מקפלים את הבצק לשניים ומרדדים שוב למלבן. מורחים שוב בחמאה ומפזרים על מחצית מהעלה פרמזן ועירית.



שוב למלבן ארוך.


מורחים את הבצק בחמאה ומפזרים מעל פרמזן. חותכים למשולשים באמצעות גלגלת פיצה או סכין חדה. מגלגלים כל משולש לרוגלה (מתחילים מבסיס המשולש).

מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כחצי שעה.



בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות 
מורחים בביצה טרופה את הרוגלך  ומפזרים מעל שומשום. אופים כ-20 דקות, 
עד שהם מזהיבים קלות.



מגישים חמים


מקלות ירק ליד



אין תגובות:

פרסום תגובה