יום רביעי, 27 בפברואר 2019

טעם בפרשה פרשת ויקהל




השבת נקרא את פרשת ויקהל, ברוב השנים צמודה פרשת ויקהל לפרשת פיקודי
השנה, שהיא שנה מעוברת, נקראות הפרשות בנפרד.

פרשת "ויקהל" פותחת בציווי של ה' למשה להקהיל (לאסוף) את כל בני ישראל,
 ולצוות עליהם ציוויים שונים.
הציווי הראשון בפרשה הוא על שמירת השבת. ה' אוסר גם במפורש להבעיר אש בשבת. "שֵׁשֶׁת יָמִים תֵּעָשֶׂה מְלָאכָה וּבַיּוֹם הַשְּׁבִיעִי יִהְיֶה לָכֶם קֹדֶשׁ שַׁבַּת שַׁבָּתוֹן לה' כָּל-הָעֹשֶׂה בוֹ מְלָאכָה יוּמָת. לֹא תְּבַעֲרוּ אֵש בְּכֹל מוֹשְבוֹתֵיכֶם" (שמות פרק ל"ה, פסוקים ב'-ג').
מתוך הצמדת עניין איסור הבערת אש בשבת לעניין בניית המשכן. הסיקו חז"ל שמלאכות שבת נגזרות מהמלאכות שנעשו בהקמת המשכן.

בהמשך הפרשה ממשיך ה' ומצווה: על כל בני ישראל להרים תרומה לבניין המשכן. הם התבקשו לתרום בעיקר חומרים יקרים כגון: "זָהָב וָכֶסֶף וּנְחֹשֶׁת" (פרק ל"ה, פסוק ה'), סוגים שונים של צבעים: "וּתְכֵלֶת וְאַרְגָּמָן וְתוֹלַעַת שָׁנִי וְשֵׁשׁ וְעִזִּים" (פרק ל"ה, פסוק ו') "וְעֹרֹת אֵילִם מְאָדָּמִים וְעֹרֹת תְּחָשִׁים" (פרק ל"ה, פסוק ז'), לטובת היריעות שיכסו את המשכן, עצי שיטים שישמשו לעשיית כלי הקודש, שמן ובשמים שבהם השתמשו להדלקה ולריח, ואבנים יקרות לבגדי הכהונה השונים.



לכבוד השבת בחרתי להכין צרורות אספרגוס
יופי של תוספת, ירק אצילי טעים ובריא מאוד.

לא דורש עבודה רבה

יש צורך לקצוץ כ- 5-7 ס"מ מקצה הגבעול
אם יש גבעולים עבים כדאי לקלף בקולפן, אבל מראש
העדיפו את הגבעולים הדקים יותר.

מבשלת במחבת עם מים רותחים מומלחים קלות
כ- 10 דקות
הגבעולים מתרככים קצת ולא יותר
שופכים את המים הרותחים בזריזות
שוטפים במי קרח כדי לעצור את הבישול.

אפשר להקפיץ במחבת עם מעט שום כתוש ומוזהב 
ואפשר לאכול ככה.









חלה לפרשה

פרשת "ויקהל" פותחת בציווי של ה' למשה להקהיל (לאסוף) את כל בני ישראל, ולצוות עליהם ציוויים שונים.

הציווי הראשון בפרשה הוא על שמירת השבתת.

 ה' אוסר גם במפורש להבעיר אש בשבת. "שֵׁשֶׁת יָמִים תֵּעָשֶׂה מְלָאכָה וּבַיּוֹם הַשְּׁבִיעִי יִהְיֶה לָכֶם קֹדֶשׁ שַׁבַּת שַׁבָּתוֹן לה' כָּל-הָעֹשֶׂה בוֹ מְלָאכָה יוּמָת. לֹא תְּבַעֲרוּ אֵש בְּכֹל מוֹשְבוֹתֵיכֶם"

לכבוד שבת זו בחרתי להכין חלת שבת שלום

 

מתכון החלה הרגיל שלי:

רכיבים:

 

1  קילו קמח מנופה

 2 כפות שמרים יבשים

 3/4 כוס סוכר (אפשר להפחית אם רוצים חלה פחות מתוקה)

2   ביצים

 1כף מלח

כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ (450-500 מ"ל)

חצי כוס שמן

 

אופן הכנה:

 

 מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.

 

 מוסיפים את השמרים היבשים 

 

 יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הסוכר והשמן

 

מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר לשים 10 דקות במהירות איטית.

 

מתפיחים לילה במקרר

 

לחלה הזאת השתמשתי ב- חצי מכמות הבצק






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה