יום ראשון, 19 במאי 2019

תותים תותים ועוד פעם תותים, עכשיו בעוגת גבינה ללא אפיה

שרלט גבינה ותותים, פיית העוגיות פרסמה ואני אימצתי את המתכון הנפלא,
עם שינויים קלים,
שלמען האמת היה דיי קליל להכנה
ורושם רבותיי, ממש עוגת רושם



הרכיבים: (תבנית 22)

לבישקוטים:
200 גרם שוקולד לבן, קצוץ
מעט צבע מאכל ג'ל או אבקה בצבע ורוד או אדום (לא חובה)
2 כפות שמן
30 בישקוטים (חבילה ורבע)

לסירופ לימוני:
160 מ"ל (שני שליש כוס) מים
65 גרם (שליש כוס) סוכר
20 מ"ל (2 כפות שטוחות) מיץ לימון סחוט טרי

לקרם גבינת שמנת ותותים: 
300 גרם תותים
25 גרם (2 כפות שטוחות) סוכר
1 כף ברנדי (אפשר גם להמיר במים)

2 שמנת מתוקה
1 כוס  סוכר  
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
700 גבינת 5% מסוננת למשך שעה


אופן ההכנה:

לבישקוטים:
ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן, מערבבים פנימה צבע מאכל ורוד או אדום לקבלת גוון ורוד. מוסיפים שמן לדילול ומערבבים.
מעבירים את הציפוי לכוס צרה, טובלים כ- 20 בישקוטים בציפוי עד שליש מגובהה של כל עוגייה,
ומסדרים לייבוש על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 
מניחים בצד עד שהשוקולד מתייצב, בקיץ אפשר להעביר לקירור קצר.

לסירופ לימוני:
בסיר קטן מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ, מנמיכים מעט להבה ומבשלים לעוד כמה דקות 
תוך בעבוע לקבלת סירופ סוכר. מצננים היטב.

לקרם גבינת שמנת ותותים: 
שוטפים את התותים, תולשים את העלים וחותכים אותם לקוביות או ליתדות.
מערבבים בקערה עם סוכר וכף ברנדי, ומניחים בצד לחצי שעה בטמפרטורת החדר.

לאחר שהתותים מוכנים, מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם  סוכר, 
תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת לקצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה  ומקציפים קלות לקרם חלק.
מסננים את התותים מהנוזלים
מוסיפים  לקרם הגבינה ומקפלים קלות להטמעה בעזרת מרית.
מעמידים את הבישקוטים המצופים בשוקולד בהיקף התבנית 
מרפדים את הבסיס בבישקוטים שטובלים קודם בסירופ הלימוני
יוצקים על הבסיס מחצית מכמות הקרם, מסדרים שכבה נוספת 
של בישקוטים טבולים בסירופ, ומשטחים מעל את הקרם שנותר. 
מעבירים לקירור למשך הלילה.
קרוב למועד ההגשה שוטפים ומייבשים תותים, חוצים לחצאים ומסדרים על העוגה.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה