יום ראשון, 5 במאי 2019

קינוחים ליום העצמאות

נכון שהקינוח האולטימטיבי לאחר ארוחת בשר יהיה פירות טריים
אבל משו מתוק בקטנה בהחלט יכול לענות על הצורך במתוק שמתעורר לאחר ארוחה שכזאת, צורך שלא בא על סיפוקו מביס של אבטיח,מילון או כל דבר אחר שגדל על עץ.
הכנתי הפעם פנה קוטה, מסתבר שגם בוורסיה הפרווה שלו הוא ממש מעולה




רכיבים:

1 ליטר שמנת צמחית/קרם קוקוס
1/2 כוס סוכר
1 שקית ג'לטין (14 גר')
5 כפות מים
סרט  מקליפת לימון
סרט מקליפת תפוז
2 כפות פריגת תפוז קפוא מרוכז
2 כפות תמצית וניל

אופן ההכנה:


מתפיחים את הג'לטין עם המים לכמה דקות ואח"כ 

מחממים עד שהנוזל מצטלל, מניחים להתקרר.

מביאים לרתיחה את השמנת הצמחית ו/או קרם הקוקוס עם הקליפות והסוכר ומכבים את האש, מניחים לספיגת טעמים כ- 30 דקות
מוציאים את הקליפות, מערבבים את הפריגת לנוזל וגם את הג'לטין.
מחלקים לכוסיות ומעבירים למקרר.

לפני ההגשה עיטרתי במרשמלו ועלי נענע






כמה פשוטים ככה אהובים
נחטפים ע"י גדולים כקטנים
הפעם היתה לי תבנית בראוניז פאדג' שנותרה מפסח
כל שהיה צריך -לפורר את העוגה
לערבב עם גנאש שוקולד מריר
לכדרר, לצפות בסוכריות צבעוניות ולמקרר




בא לכם לעבוד קצת?
אז מאפינס שוקולד עסיסיים
כל עוגה בחושה תתאים
אני אוהבת את עוגת השוקולית
בציפוי גנאש שוקולד
וסוכריות צבעוניות -בנוהל


רכיבים לעוגה

1 כוס קמח תופח

1 כוס שוקולית (אבקה להכנת משקה שוקו)

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים

1/2 מיכל שמנת מתוקה / צמחית

חומרים לציפוי

100 גרם שוקולד מריר

1/2 מיכל שמנת מתוקה / צמחית

אופן ההכנה:


לשמן תבנית אפייה עגולה (מס' 26) או תבנית מלבנית או לפרוס תבניות מאפינס

לטרוף היטב בקערה את כל החומרים לעוגה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

לצקת את התערובת לתבניות  ולאפות בחום 180 מעלות כ- 25-30 דקות.

להכנת הציפוי יש להמיס את חומרי הציפוי בסיר קטן על איש נמוכה תוך כדי ערבוב

 עד קבלת קרם סמיך חלק.

בעזרת כף להניח על כל מאפין מהקרם המוכן , לזרות סוכריות צבעוניות ולקרר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה