יום ראשון, 9 בפברואר 2014

חלת בצל

חלת בצל היא אחד המתכונים שמלווה אותנו שנים רבות ועדיין לא נס ליחו,

כדי להכין את המעדן זקוקים לסיר מיוחד.

הסיר המכונה אצלנו  צ'יפסר מכיל רשת שניתן להרימה

 ולאפשר טיפטוף של שאריות השמן,לאחר הטיגון העמוק,

האמת שכמעט לא נספג שמן בבצל ובדר"כ אני שומרת את השמן עם הניחוח המיוחד לבישולים נוספים.


רכיבים: 

3-4 בצלים פרוסים לפרוסות ברוחב חצי ס"מ
להפריד לטבעות

לבלילה:
1ביצה טרופה
8 כפות חלב או מים
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר

קמח

שמן לטיגון
 

אופן הכנה: 

מערבבים את רכיבי הבלילה בקערה.

שמים את הקמח בקערה נפרדת.

טובלים את טבעות הבצל בבלילה.

מעבירים הכל לקערת הקמח, מערבבים קלות עד שרוב הטבעות מצופות.

מכניסים לרשת של צ'יפסר, לא דוחסים, ככה אורירי ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב עמוק.











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה