יום ראשון, 29 במרץ 2015

חזה עוף צרוב ברוטב פלפלים


בדר"כ כשאני מכינה סיר חמין הוא כולל הכל
הפעם חשבתי להשתמש לחמין בקבנוס ובנקניקיות מרגז
מה שחייב אותי להכין מנת בשר שתתלווה לחמין
חיפשתי מתכון לחזה עוף קליל קלורית
וכזה שישתלב ליד החמין.

רכיבים:

12 נתחי חזה עוף משוטחים לשניצל
תערובת תבלינים:
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה מעושנת
1/2 כפית כורכום
כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

רוטב:

2 בצלים פרוסים
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות דקות
עלים קצוצים מגבעול רוזמרין
2 כוסות מים +כפית גדושה אבקת מרק עוף
כפית חומץ בלסמי
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

לערבב את החומרים לתערובת התבלינים
לערבב את נתחי החזה בתוך תערובת התבלינים ולהניח לפחות לשעה לספיחת טעמים
לחמם מחבת, עם מעט שמן, וכשהמחבת לוהטת להניח את נתחי החזה
2 דקות מכל צד ולסדר בתבנית חסינת אש




לאותה מחבת בה טוגנו נתחי החזה להוסיף את הבצל הפרוס
לטגן תוך גירוד תחתית המחבת, עד שמזהיב יפה
להוסיף את הפלפלים ולטגן עוד כ- 5 דקות




לתבל ולהוסיף את הנוזלים
לבשל על אש קטנה 
להוסיף כפית חומץ בלסמי 
ולהמשיך עד שהרוטב מסמיך מעט ומצטמצם.



לצקת את הרוטב על נתחי החזה ולהגיש


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה