יום ראשון, 4 בדצמבר 2016

עוד עוגה בחושה

עוגות בחושות, קלות להכנה, 
כיף שיש  מהן במקפיא מוכנות לקפה של שבת בבוקר
הכי כיף שיש במגוון צבעים וטעמים
הפעם בחרתי להתמקד במגוון צבעים והלכתי על עוגה שראיתי בבלוג של פיית העוגיות, 
סוג של  עוגת אומברה .
לא פשוט להכין עוגה בצבעים שונים שתשאר כך גם אחרי האפיה, 
יש לי בבלוג כבר את עוגת האספרסו
הנהדרת , הייתי מוכרחה לנסות גם את זו


חומרים:

2 כפיות קפה נמס 
350 גר' קמח (2 כוסות וחצי)
1 שקית אבקת אפייה
200 גר' מחמאה, רכה 
300 גר' סוכר (כוס וחצי)
1/4 כפית מלח 
2 כפיות תמצית וניל טובה
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
200 מ"ל מעדן סויה בטעם וניל
80 מ"ל ריץ' תחליף חלב (1/3 כוס)
30 גר' קקאו (3 כפות)


2 תבניות אינגליש קייק 
או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ


אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות.

ממיסים את הקפה בכף של מים רותחים, מערבבים ומניחים להצטנן.

מנפים לתוך קערה את הקמח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את המחמאה עם סוכר ומלח,
במשך כמה דקות לקבלת קרם חמאה אוורירי. מוסיפים את תמצית הוניל
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים לאחר כל הוספה.
מוסיפים פנימה את הקמח המנופה לסירוגין עם המעדן סויה, בכמה פעמים,
מוסיפים גם 50 מ"ל מכמות התחליף חלב (5 כפות), ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד וסמיך.

מחלקים את התערובת בין שלוש קערות,
מוסיפים לתוך אחת מהן את הקפה המומס שהצטנן בינתיים, ומקפלים קלות לתערובת חלקה.
מסננים לתוך הקערה השניה את הקקאו, מוסיפים את יתרת 30 מ"ל החלב, 
ומקפלים עד לקבלת תערובת כהה ואחידה 
התערובת השלישית תישאר בהירה.

יוצקים לתבנית את תערובת הקקאו ומשטחים לשכבה ישרה.
יוצקים ומשטחים מעל את תערובת הקפה, ולבסוף את שכבת הוניל.
אופים את העוגה למשך כ- 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.








תגובה 1: