יום חמישי, 30 בינואר 2014

חלות לשבת

אין כיף גדול יותר מלבצוע ולאכול בשבת חלה שהוכנה בבית, 





זהו המתכון המנצח לחלות שבת 



1 קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1כף מלח
כמעט 2.5 כוסות מים חמימים (חד"פ) - 400-500 מ"ל
חצי כוס שמן

לשים 10 דקות, ומתפיחים לילה במקרר או להכפלת הנפח
וכעת לקליעות השונות. 

והקליעה שאני הכי אוהבת מארבע רצועות
קלי קלות
רק שימו לב


משאירים את החלות הקלועות לתפוח עד להכפלת הנפח
בקיץ זה די מהר, בחורף גם שעתיים

כדי לקבל צבע כל כך יפה, מברישים את החלות פעמיים
בחלמון עם מעט שמן
מפזרים שומשום/פרג

ולתנור בחום 170 מעלות כ- 30 דקות






חלת חמניה


קליעה מעניינת מ-5 ו- 6 רצועות


















חלת מפתח

 נהוג להכין בשבת הראשונה לאחר הפסח כסגולה לפרנסה טובה


















חלת מפתח בעיצוב לחמניות









חלת מפתח שעיצבה אפרת כלתי - תשפ"א







החלה שעיצבה לימור ביתי











חלה עגולה לראש השנה











חלת דבש לראש השנה שתהיה שנה מתוקה


חלת לחמניות לשבועות







לכבוד ראש השנה הכנתי חלות מבצק עם דבש

מרכיבים:
6 כוסות קמח לחם לבן (840 גרם)
½ 1 כפיות מלח
4 כפיות שמרים יבשים 
2 ביצים שלמות 
1/3 כוס דבש נוזלי (120 גרם)
½ כוס שמן קנולה (125 מ"ל)
¼ 1 כוס מים (300 מ"ל)

לזיגוג: ביצה טרופה

אופן הכנה:

 מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.

 מוסיפים את השמרים היבשים 

 יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הדבש והשמן.

מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר,

10 דקות במהירות איטית.

מתפיחים לילה במקרר

1/4 מהבצק מרדדים לעיגול ומניחים בתבנית


 לשים מעט רבע נוסף, כך שלא יישאר "אוויר" בבצק. מגלגלים לגליל אחיד בעוביו באורך כ-40 ס"מ.

מניחים את הגלילים המוכנים בצד, ומכסים במגבת.

לוקחים את הגליל שהוכן ראשון ומגלגלים אותו עוד, עד שיתארך לאורך כ-80-90 ס"מ.

 מניחים בשולי העיגול ועוד חלק מהגליל במרכז העיגול

משאר הבצק מגלגלים כדורים קטנים ומסדרים ע"פ העיגול

מתפיחים

מורחים בביצה טרופה ואופים בחום 175 מעלות כ- 35 דקות

המתכון לבצק -ע"פ סמדר הזורע ברמק




עוד רעיונות לחלות מיוחדות:

קליעת  טורבן

אחת הקליעות הפשוטות שלי :

2 רצועות בצק   מאונכות זו לזו

מורידים את החלק העליון למטה ומעלים את התחתון למעלה

כעת מטפלים ברצועה המאוזנת:

מעבירים את הרצועה מצד ימין לשמאל ואת הקצה משמאל -לימין

וחוזר חלילה

את הטורבן (ראיתי באתר מתוקים )

עושים אותו דבר רק עם 2-3 רצועות בו זמנית








ובמקום להשאיר חלה מוארכת מסיימים כך שמתקבלת חלה עגולה






 בצק החלות המתוקות ללא דבש מכיל פשוט יותר סוכר

חלה ממולאה:

כדי שיהיה ממש מעניין מילאתי חלק מהרצועות בתפוחים מקורמלים

4 תפוחים חתוכים לקוביות

1/2 כוס סוכר

לטגן עד שהתפוחים מתרככים מעט ומשחימים

מקררים היטב לפני המילוי.

מרדדים קצת את רצועת הבצק

מניחים מהמילוי

ומגלגלים לרצועה






על הדרך הכנתי לחמניות ציפורים

גרגרי פלפל שחור שימשו כעיניים ושבב שקד - מקור





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה