יום חמישי, 30 בינואר 2014

חלה לשבת מקמח מלא בניחוח זעתר



יש משהו מיוחד  בטעם הזעתר בתוך הבצק של החלה
כזה שמושך אותך לעוד פרוסה ועוד אחת
לפעמים אפילו בלי שום מטבל ליד
פשוט להתענג על המרקם הקליל והטעים




רכיבים: 

1 ק"ג קמח מלא 70% (9 כוסות חד"פ של קמח) 
3 כפיות מלח 
5 כפות סוכר 
4 כפיות שמרים יבשים 
9 כפות שמן 
3 כוסות חד"פ מים חמימים 

לציפוי: 

ביצה 
שומשום 
זעתר
   

אופן הכנה:

לשים את הקמח בקערה. 

להוסיף 5 כפות סוכר ולערבב. 

להוסיף 4 כפיות שמרים יבשים. 

להוסיף שמן ומים פושרים ולהתחיל ללוש. 

וכשהבצק מתחיל להתגבש, להוסיף 3 כפיות מלח ולערבב היטב. 

ללוש היטב, 10 דקות. 

להניח מגבת או ניילון על הקערה, להניח להתפחה:

 כשעתיים - שלוש מחוץ למקרר, עד שיכפיל נפח. או - אני מתפיחה מכוסה במקרר כל הלילה. 

אחרי ההתפחה במקרר או מחוצה לו. ללוש שוב, ולהניח שוב ל- 30 דקות להתפחה קצרה נוספת. 

ללוש פעם שלישית, 

להדליק עכשיו תנור על חום  180 מעלות. 

לעבוד על משטח משומן

לקחת בכל פעם כדור בצק, לרדד אותו, לפזר זעתר,לקפל כמו מעטפה




לרדד, לפזר שוב זעתר, לקפל  ולגלגל לגליל 

לחצות כל גליל ל- 4, לגלגל לרצועה ארוכה ואחידה בעוביה

ולקלוע צמות או צורות אחרות.

להניח על תבנית אפיה עם נייר אפיה. 

להניח לחצי שעה לפחות תפיחה נוספת. 

למרוח מעל - ביצה, שומשום, פשתן. 




לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ - 30 דקות.
  
הערות: 
מהכמות הזו יצאו לי 3 חלות.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה