יום חמישי, 30 בינואר 2014

חלות לשבועות - חלת זר שיבולים, חלת טנא

קליעת חלות לשבתות מיוחדות או לחגים הן כיף.
תמיד כיף לנסות להכין חלה לפי מוטיב שקשור לחג
הפעם אנחנו בעניין חלה לשבועות
אז זר שיבולים זה ברור
ובהמשך טנא לביכורים , לא ?
בעזרת ידי הזהב של הג'וניורית שלי שעובדת כל כך מדויק
הצלחתי להוציא לפועל את החלות המיוחדות האלה.


רכיבים: 

1 כף מלח 
1 קילו קמח 
1 כף שמרים יבשים 
3/4 כוס סוכר 
2 ביצים 
2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל) 
1/2 כוס שמן 

מעט שמן זית 
ביצה להברשה 
שומשום
   

אופן הכנה: 

בקערת מיקסר מערבבים לפי הסדר:

 1 כף מלח, 1 קילו קמח, כף  שמרים יבשים, 3/4 כוס סוכר. 

מוסיפים 2 ביצים, 2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל), 1/2 כוס שמן  ולשים 10 דקות. 

מכסים במעט שמן זית ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עדיף לילה במקרר מכוסה היטב). 

מחלקים, מעצבים, מברישים בביצה וזורים שומשום. 

מתפיחים ואופים על 180 מעולת עד לצבע יפה (בודקים גם למטה).
  
הערות: 
מתאים לחג שבועות. 











ע"פ מתכון של מרילין עם התאמות שלי.

חלת הטנא

לצורך החלה הזאת השתמשתי בבצק מ- 1/2 ק"ג קמח.

בשלב ראשון מרדדים עלה גדול בעובי 1/2 ס"מ בערך
ומניחים על סיר ג'חנון הפוך שעטפתי מראש ביריעת אלומיניום
כך שהבצק מגיע עד קצה הסיר ההפוך.
(היה נח להרים את הסיר ולהעמידו על סיר נוסף, פשוט כדי להקל על העבודה
בנוסף היתה לי פלטה מסתובבת שאף היא עשתה את מלאכת קליעת השתי וערב
קלה יותר)




כעת בעזרת סכין חדה חותכים פסים מסביב ברווחים קבועים 



מרדדים עוד מהבצק כדי לקבל רצועות נוספות, הרצועות שיושחלו בין פסי הבצק





לאחר 3 שורות מישרים את הקצוות
בעזרת מספרים



מכינים צמה דקיקה לגימור של הטנא.
קולעים עוד צמה שאופים על פני תבנית קטנה 
המתאימה בקוטרה לרוחב הטנא שלנו
היא תהיה הידית של הטנא
משאריות הבצק מכינים לחמניות קטנות




  

כל שנותר, להתפיח כחצי שעה, להבריש בביצה טרופה
ולהכניס לתנור בחום 170 מעלות  למשך כ- חצי שעה




ולאחר ההרכבה:


2 תגובות:

  1. מהמם!!! איך מחזיקים את ה"ידית" על הטנא ?

    השבמחק
  2. תודה, עם יד נוספת בתחתית הטנא

    השבמחק