יום חמישי, 30 בינואר 2014

פיש וולינגטון

פילה סלמון מתובל, מעושן,אפוי  היווה את הבסיס למנה הנפלאה הזאת

 את הסטייק הזה מוכרים בדר"כ במנות בודדות בואקום

, הכרות עם המשווק הביאה לי סטיק פילה שלם, 

כמובן שאפשר לאכול את הדג כמות שהוא,אך למה לא לנסות גם רעיונות אחרים?





רכיבים: 

סטייק סלמון שעבר עישון (אל תטעו, זה לא סלמון מעושן דקיק)
בצק עלים
פסטו
פטריות פרוסות ומטוגנות בשמן עם מלח וטימין
מלח
פלפל
טימין

חלמון

     

אופן הכנה: 
 
פותחים את בצק העלים

 מורחים פסטו. מערימים את הפטריות המטוגנות שהתקררו

מניחים את הדג החצוי לאורכו. מכסים בבצק. מורחים בחלמון.

מכניסים לתנור ל-20 דקות בחום 200 מעלות





חשבתם שאשאיר את המנה הזאת ללא וריאציות?

תחשבו שוב...

הפעם היו לי נתחי פילה סלמון  ללא עור 

פסטו וכמובן פטריות מטוגנות

המנות הפעם אישיות.

חרצתי את הבצק בחלק העליון כדי שהאדים מהסלמון הנאפה ישתחררו

ולא ירטיבו את המעטפת. 








  











כדי להקליל את המנה הכנתי עם פילה סלמון רגיל והשתמשתי בבצק פילו
קיפול מיוחד, בצורת מניפה 
איך?

משטחים את דף הפילו, מורחים בעזרת מברשת שמן
כעת מאמצע הדף מתחילים לדחוף את הבצק לקבלת אפקט מניפה


מגיעים עם הקיפול עד לקצה הדף

מתקבל מעין פרפר


מניחים את הכנפיים כך שלא יהיה רווח באמצע





מניחים את המילוי




מקפלים בצדדים על המילוי
מגלגלים לגלילה

לקבלת המנה האלגנטית הזאת

את הדג תיבלתי במלח , פלפל ומעט חרדל

הנחתי על ערימת פטריות, ומעל כפית ממרח פסטו







































2 תגובות:

  1. תודה על המתכון, נראה מצוין. תוכלי לצרף בהזדמנות סרטון של הקיפול? קצת הסתבכתי עם זה

    השבמחק