יום חמישי, 30 בינואר 2014

פילה דניס ברוטב לבן על מצע עדשים שחורות

רכיבים: 
 
ציר דגים:
 
האידרה והראש של הדגים
1 בצל קצוץ
1 גזר פרוס
1 כרישה פרוסה
1 גבעול סלרי
1/4 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
5 כוסות מים
1/2 כפית טימין יבש
2 עלי דפנה
5 גבעולי פטרוזיליה
1 כפית גרגרי פלפל שחור

העדשים:
1 כוס עדשים שחורות

רוטב לבן :
1 בצל קצוץ להזהיב בשמן
150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
1 כוס קרם קוקוס
1 כף עירית קצוצה

פילה דניס:
מלח
פלפל
     


אופן הכנה: 
 
ציר דגים:

1 בצל קצוץ + 1 גזר פרוס + 1 כרישה פרוסה + 1 גבעול סלרי


לאדות ב-1/4 כוס שמן זית, כ- 5 דקות.

להוסיף את עצמות הדג.

לאדות עוד כמה דקות.

להוסיף את היין והמים.

לתבל עם 1/2 כפית טימין יבש, 2 עלי דפנה, 5 גבעולי פטרוזיליה, 1 כפית גרגרי פלפל שחור.

להרתיח ולבשל כ- 25 דקות.

לסנן.

ניתן להקפיא, מעשיר כל רוטב לדגים.


עדשים:

לבשל 1 כוס עדשים שחורות כ- 25 דקות עד שמתרככות.

לסנן.


רוטב לבן :

להזהיב בצל קצוץ בשמן. להוסיף 150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות. לאדות כ- 5-7 דקות.

להוסיף 1/2 כוס יין לבן יבש וכוס מציר הדגים. 


להרתיח ולצמצם עד שמתקבלת מחצית הכמות.

לתבל במלח ופלפל שחור.

להוסיף 1 כוס קרם קוקוס.


לבשל עוד כ- 10 דקות

לסנן ולהוסיף לרוטב כף עירית קצוצה.

את מה שנותר במסננת לערבב עם העדשים.


פילה דניס:


להמליח ולפלפל ולהניח לחצי שעה.

לטגן 2-3 דקות מכל צד.

לצקת את הרוטב ולבשל עוד 2 דקות.


ההגשה:

בצלחת ערימת עדשים, מעל פילה דג עם מעט רוטב ועירית קצוצה טריה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה