רכיבים:
ציר דגים:
האידרה והראש של הדגים
1 בצל קצוץ
1 גזר פרוס
1 כרישה פרוסה
1 גבעול סלרי
1/4 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
5 כוסות מים
1/2 כפית טימין יבש
2 עלי דפנה
5 גבעולי פטרוזיליה
1 כפית גרגרי פלפל שחור
העדשים:
1 כוס עדשים שחורות
רוטב לבן :
1 בצל קצוץ להזהיב בשמן
150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
1 כוס קרם קוקוס
1 כף עירית קצוצה
פילה דניס:
מלח
פלפל
אופן הכנה:
ציר דגים:
1 בצל קצוץ + 1 גזר פרוס + 1 כרישה פרוסה + 1 גבעול סלרי
לאדות ב-1/4 כוס שמן זית, כ- 5 דקות.
להוסיף את עצמות הדג.
לאדות עוד כמה דקות.
להוסיף את היין והמים.
לתבל עם 1/2 כפית טימין יבש, 2 עלי דפנה, 5 גבעולי פטרוזיליה, 1 כפית גרגרי פלפל שחור.
להרתיח ולבשל כ- 25 דקות.
לסנן.
ניתן להקפיא, מעשיר כל רוטב לדגים.
עדשים:
לבשל 1 כוס עדשים שחורות כ- 25 דקות עד שמתרככות.
לסנן.
רוטב לבן :
להזהיב בצל קצוץ בשמן. להוסיף 150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות. לאדות כ- 5-7 דקות.
להוסיף 1/2 כוס יין לבן יבש וכוס מציר הדגים.
להרתיח ולצמצם עד שמתקבלת מחצית הכמות.
לתבל במלח ופלפל שחור.
להוסיף 1 כוס קרם קוקוס.
לבשל עוד כ- 10 דקות
לסנן ולהוסיף לרוטב כף עירית קצוצה.
את מה שנותר במסננת לערבב עם העדשים.
פילה דניס:
להמליח ולפלפל ולהניח לחצי שעה.
לטגן 2-3 דקות מכל צד.
לצקת את הרוטב ולבשל עוד 2 דקות.
ההגשה:
בצלחת ערימת עדשים, מעל פילה דג עם מעט רוטב ועירית קצוצה טריה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה