יום חמישי, 30 בינואר 2014

קציצות דגים ברוטב עגבניות


 אתם מכירים את המתכונים האלו שהם ממש טעם של אמא
אז המתכון הזה  שאהוב מאוד אצלנו, קר או חם, תלוי במזג האוויר בחוץ, 
למדתי להכין  מחמותי, 
עליו אפשר לומר טעמי הבית
לא משנה כמה אגוון למתכון הזה תמיד אחזור בשמחה
לשמחת כל בני המשפחה.

רכיבים:

1 ק"ג פילה בקלה - שטוף, סחוט, טחון
1 בצל
לחמניה עגולה או 2-3 פרוסות חלה מורטבות וסחוטות
5-6 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות
3 כפות שקדים טחונים
2 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
פפריקה
תבלין גריל
מעט אבקת מרק בטעם עוף
מעט סוכר
3 ביצים
פירורי לחם - מעט אם העיסה רכה מידיי

לרוטב:

1/3 כוס קטשופ
1 רסק עגבניות קטן
מים לקבלת רוטב דליל (בערך 4 כוסות)
3-4 כפות סוכר (הרוטב צריך להיות מתקתק)
מעט מלח
 2-3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
כפית פפריקה
1/2 כפית תבלין לגריל
מעט פלפל שחור
     



אופן הכנה:

טוחנים את הדג עם הבצל ופרוסות החלה.

מוסיפים את שאר רכיבי התערובת. מערבבים היטב ומניחים לשעה לספיגת טעמים.

יוצרים קציצות.

מגלגלים בפרורי לחם ומטגנים.


הקציצות נהדרות גם כך, אבל הרוטב מוסיף המון

מכינים את הרוטב.


מניחים את הקציצות ברוטב הרותח ומבשלים כ- 5 דקות.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה