יום שישי, 14 בפברואר 2014

קסטות לוטוס במילוי קרם ברולה

מי לא מכיר את הקינוח קרם ברולה
קרם קר ומעליו זיגוג סוכרי מתפצפץ חם, אז זהו
שיצא לנו לאכול באיזו מסעדה את הברולה אבל קפוא ולגמרי אחר
הייתי חייבת לנסות
קינוח מופלא




רכיבים: 

ל-25 מנות (תבנית מלבנית בגודל 25×30 ס”מ):

1 חבילה עוגיות לוטוס
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה (הכנתי פרווה עם ריץ תחליף חלב)
1 כפית הל טחון
4 חלמונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 שקית (14 גרם) ג’לטין מדולל ב-1/4 כוס מים
 


אופן הכנה: 

1 שקית (14 גרם) ג’לטין להתפיח ב-1/4 כוס מים 

לחמם כחצי דקה או יותר במיקרו עד שהג'לטין נמס והנוזל שקוף.

מרתיחים שמנת מתוקה והל לרתיחה .

טורפים סוכר וחלמונים בקערה בינונית. יוצקים מעט שמנת חמה לחלמונים ומערבבים היטב.

 יוצקים את שאר השמנת לחלמונים ומערבבים  מקררים.

כשתערובת הג’לטין מתקררת  מאחדים עם תערובת החלמונים .

יוצקים את התערובת שהתקבלה לתבנית מלבנית בגודל 30X25 ס”מ ,

מקפיאים למשך לילה.


הרכבת המנה:

פורסים את קרם הברולה למלבנים בגודל הבסקויט.

מניחים כל מלבן על ביסקוויט לוטוס ומכסים בביסקוויט נוסף.

מחזירים את הקסטות למקפיא עד ההגשה.

מגישים קפוא.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה