יום ראשון, 21 במרץ 2021

עוגת שייש חדשה לפסח


יצא שנהיה מחסור בביצים, בדיוק לחג הביצים, לא ברור ועוד פחות מובן
אך אחרי שתי עוגות שיש של 10 ביצים כל אחת
חיפשתי לי עוגת שיש אחרת, עם פחות ביצים.
מה שקרה בסוף אפילו אני לא יכולתי לחזות, הציבור הצביע בעד השיש החדשה...
אמנם ההיא עם 10 הביצים משתרעת על יותר סמ"ר מה שאומר יותר פרוסות, אבל...
זאת שווה יותר (?) עוד לא החלטתי...

רכיבים:

200 גר' שוקולד מריר
1/3 כוס שמן

6 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים רותחים
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח אוסם תופח
3 כפות קמח תפו"א

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף מבריק ויציב.

ממיסים את השוקולד ומערבבים עם השמן לתערובת אחידה.

בקערה נפרדת טורפים   את החלמונים עם שארית הסוכר, סוכר וניל וקליפת התפוז
מוסיפים תוך טריפה את השמן.

מנפים את החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת החלמונים, מערבבים עד לאחידות
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב.

כעת מוסיפים לתערובת החלמונים 2 כפות גדושות מהקצף, מערבבים היטב
עוד 2 כפות גדושות מהקצף ומערבבים ואת שאר הקצף מערבבים לתערובת החלמונים.

מעבירים 1/2 מהבלילה לקערה עם השוקולד ומערבבים לאחידות
יוצקים לתבנית חד פעמית גודל A4  את התערובת הלבנה, מעל את הכהה ומשיישים.

אופים בחום 170 מעלות כ- 40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
מקררים.




2 תגובות:

  1. עוגה מושלמת, אפיתי אותה 3 פעמים במהלך החג וכולם עפו עליה.

    השבמחק
  2. תודה, שמחה לשמוע שאהבתם

    השבמחק