יום חמישי, 20 בפברואר 2014

פאי תפוחים צרפתי

רכיבים: 
בתבנית 26

בצק:
1/4 1 כוסות קמח
120 גר' מחמאה
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות מים

מילוי:
אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד:
3 תפוחים פרוסים
3 כפות סוכר
1 כף מחמאה
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס מים

3 תפוחים גרנד
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
כף מחמאה

4 כפות ריבת מישמש
4 כפות ברנדי
 



אופן הכנה: 

להכין את הבצק, לשטח בתבנית ולאפות אפיה עיוורת

15 דקות בחום 180.

להוציא ולקרר.

מילוי:

אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד:

לבשל את הרכיבים על אש קטנה עד שהתפוחים רכים וניתן למעוך.

לפזר על התחתית האפויה.

3 תפוחים גרנד קלופים מגולענים וחצויים לפרוס לפרוסות דקות, 

לסדר בחפיפה, בצפיפות.

לפזר מעל 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מחמאה.

לאפות 50 דקות.

לערבב 4 כפות ריבת מישמש + 4 כפות ברנדי,

למרוח על פרוסות התפוחים ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה.

להגיש חמים עם כדור גלידה וניל משוייש בסילאן או בקינמון.






לכבוד ראש השנה הלבשתי את הפאי הנפלא הזה בתלבושת קצת אחרת




קודם כל הכנתי בתבניות אישיות

השתמשתי בתפוחים אדומים ולא קלופים

הכנת הפרוסות:

  בעזרת מכשיר יעודי מגלענים את התפוחים כך שישארו שלמים
    חותכים את התפוחים לרוחבם, כך שבכל פרוסה יש חור באמצע.


 לפרוסות דקות  – רצוי באמצעות מתקן חיתוך (מנדולינה) 


נוזל הבישול:
3 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1 כף סוכר
     שמים בסיר את המים, מיץ הלימון והסוכר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
    מכניסים מחצית מהתפוחים לסיר ומבשלים 30 שניות. מוציאים לייבוש על מגבת באמצעות כף מחוררת.
    חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של התפוחים.
 
    יוצרים בעדינות חתך ממרכזה של כל הפרוסה כלפי חוץ .


הרכבה:

מניחים על הקלתית האפויה מעט ממחית התפוחים
אפשר להשתמש ברסק תפוחים מוכן, זה שמגיע בזוגות בגביע פלסטיק טעים מאוד.

 אוחזים בפרוסה, פותחים ומניחים בהקף הטארט, 
ממשיכים להצמיד פרוסות תפוח בצורה ספירלית.
כל שכל פני הפאי יכוסו ותתקבל שושנה


לסיום מברישים בנפאז' ושומרים במקרר














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה