יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת שזיפים

רכיבים: 
12 שזיפים גדולים
1/3 כוס סוכר
3 כפות ברנדי משובח
3/4 1 כוס סוכר
3 ביצים
200 מחמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם)
 

אופן הכנה: 
אני מורידה פלחים מהשזיף ע"י חיתוך מסביב לגרעין

משרה, בסוכר וברנדי בקערה למשך כחצי שעה.

שמים בקערת המיקסר את הביצים ואת הסוכר ומקציפים.

מוסיפים את המחמאה הרכה כל פעם קוביה, קליפת הלימון והמיץ, עם הקמח לערבוב קל.

לשמן ולפזר סוכר בתבנית (מלבנית ח"פ). , כך שיצפה את פנים הכלי בשכבה אחידה.

יוצקים פנימה את התערובת.

מניחים על התערובת את השזיפים.

בוזקים סוכר מעל.

אופים בחום של 180 מעלות 40-50 דקות.

בודקים באמצעות קיסם שיצא יבש ומגישים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה