יום רביעי, 26 בפברואר 2014

וולקנו שוקולד


וולקנו שוקולד,משפריצה ,קינוח שוקולד חם ,פונדנט, כולם שמות לקינוח הנהדר שהוא
אפוי למחצה, כזה שהתוך נוזלי והקינוח מוגש חמים.



רכיבים:
15 כלי חרס קוטר 9 אישיים לאפייה

300 גרם שוקולד מריר משובח (50 אחוז מוצקי קקאו מינימום - בקבלייר משתמשים בשוקולד לינט)
300 גרם חמאה (אפשר להמיר בשמן -1/4 1 כוסות)
6 חלמונים
6 ביצים שלמות
400 גרם סוכר
160 גרם קמח מנופה
מעט אבקת סוכר לקישוט
מעט קמח לקימוח
15 קוביות שוקולד מריר משובח

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות.

בבאן מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. 
אם משתמשים בשמן
מחממים את השמן עם השוקולד
טורפים לתערובת חלקה, ללא גושים.

מקציפים במיקסר חלמונים וביצים יחד עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה , 
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השוקולד המומס
 ואת הקמח.  מערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה.

משמנים ומקמחים היטב את הקוקוטים, 
ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפייה ברווחים של כ-2.5 ס"מ. 
ממלאים כל קוקוט בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. 
במרכז כל קוקוט מטביעים קוביית שוקולד.

אופים בתנור החם 20-15 דקות, 
עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, 
הופכים את הקוקוטים ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. 

מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר, 
מומלץ בתוספת גלידת וניל משובחת ו/או קרם אנגלייז.

אפשר להכין מראש ולהקפיא, לפני ננגשה להפשיר ולחמם קלות.

הערות:
מסעדת קבלייר בירושלים




מוסיפה פה גם את אופציית הפסח הנהדרת

רכיבים:

500 גרם שוקולד מריר 
1 כוס שמן
6 ביצים 
¾ כוס סוכר 

אופן הכנה:

ממיסים שוקולד עם השמן מעל בן מארי, מערבבים לעיסה חלקה ומצננים 
(החוטאים שבנו יכולים לרמות 
ולהמיס במיקרו בעדינות- רק להקפיד שלא להשאיר את התערובת זמן ממושך מידי כדי שלא תיחרך).
מקציפים ביצים (ביצים שלמות- אין צורך להפריד) יחד עם הסוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.

מוסיפים את השוקולד ומערבבים בתנועות עטיפה. יש לדאוג שכל השוקולד יובלע היטב.
יוצקים התערובת לכלים אישיים משומנים, אותם מניחים בתבנית אחרת מלאה עד כדי חציה במים.
אופים בתנור חם 180 מעלות במשך כ-15 דקות.

מקור המתכון: רות אוליבר עם התאמות שלי

מהכמות הזאת מתקבלות כ- 14 קוקוטים אישיים מקרטון





תגובה 1: