יום שישי, 28 בפברואר 2014

עוגת חלבונים

הרבה פעמים קורה שאנחנו צוברים חלבונים במקרר, 
לפעמים זה חלבון או שניים בכל פעם
כי חבל לזרוק... ולפעמים אף יותר בבת אחת.
העוגה הזאת נוצרה בדיוק בשביל החלבונים המיותמים הללו.


רכיבים: 

7 חלבונים
1/2 כוס סוכר

בקערה נוספת:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז
100 גר' שוקולד קצוצים דק
 



אופן הכנה: 

7 חלבונים שנותרו מיותמים, הוקצפו עם חצי כוס סוכר.

בקערה נוספת לערבב:
2 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפיה, 1 כוס סוכר,

1/2 כוס שמן, 3/4 כוס מיץ תפוזים, קליפה מגוררת מתפוז, 100 גר' שוקולד קצוצים דק.

לערבב לקערה הנ"ל כמה כפות מהקצף ואח"כ להעביר לקערת הקצף ולקפל.

לאפות 170 מעלות כ-45 דקות.

כשמתקרר, אני הופכת את העוגה לצד השני.





וריאציה על הנושא:

1.    1 3/4 כוסות קמח במקום 2 כוסות
2.    1/4 כוס וודקה+1/2 כוס מיץ תפוזים
אלה השינויים בבלילה

בהמשך חילקתי את הבלילה ל-2
לחצי הוספתי 75 גר' שוקודל קצוץ
למחצית השניה הוספתי כפית מחית פיסטוק

הפעם השתמשתי בתבנית קוגלהוף, הנחתי את הבלילות בשכבות ובסוף עירבבתי כמו שמערבבים עוגת שייש

והרי התוצאה:





ועוד אפשרות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה