יום שישי, 28 בפברואר 2014

עוגת חלבונים

הרבה פעמים קורה שאנחנו צוברים חלבונים במקרר, 
לפעמים זה חלבון או שניים בכל פעם
כי חבל לזרוק... ולפעמים אף יותר בבת אחת.
העוגה הזאת נוצרה בדיוק בשביל החלבונים המיותמים הללו.
והיא כל כך מוצלחת שלפעמים מתחשק לי להתקע עם 7 חלמונים



רכיבים: 

7 חלבונים
1/2 כוס סוכר

בקערה נוספת:

2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים 
1/4 כוס וודקה (אופציונאלי)
קליפה מגוררת מתפוז
100 גר' שוקולד קצוצים דק (אפשר גם שוקולד צ'יפס קטנים)
 



אופן הכנה: 

7 חלבונים שנותרו מיותמים, להקציף עם חצי כוס סוכר.

בקערה  לערבב:

2 כוסות קמח
 1 שקית אבקת אפיה
 1 כוס סוכר

להוסיף:

1/2 כוס שמן
 3/4 כוס מיץ תפוזים (1/4 כוס וודקה)
 קליפה מגוררת מתפוז
 100 גר' שוקולד קצוצים דק.

לערבב לגוש בצק אחיד.

להוסיף לקערה הבצק כמה כפות מהקצף ולערבב בזריזות, הבצק נעשה קליל יותר
וכעת  ממשיכים להעביר עוד מהקצף ולקפל .

לאפות 170 מעלות כ-45 דקות.

כשמתקרר, אני הופכת את העוגה לצד השני.

לעוגה הותיקה עשיתי סדרת צילומים עדכנית










וריאציה על הנושא:

1.    1 3/4 כוסות קמח במקום 2 כוסות
2.    1/4 כוס וודקה+1/2 כוס מיץ תפוזים
אלה השינויים בבלילה

בהמשך חילקתי את הבלילה ל-2
לחצי הוספתי 75 גר' שוקודל קצוץ
למחצית השניה הוספתי כפית מחית פיסטוק

הפעם השתמשתי בתבנית קוגלהוף, הנחתי את הבלילות בשכבות
 ובסוף עירבבתי כמו שמערבבים עוגת שייש

והרי התוצאה:





ועוד אפשרות











יום שישי אחה"צ, המטבח כבר נקי
ורק אצלי היצר הרע שולח להציץ בקערית החלבונים במקרר
ולחשוב על הקטנים שיגיעו מאוחר יותר  להגיד שבת שלום
זה באמת לא לוקח יותר מ- 10 דקות 
להקציף את החלבונים
להוסיף את כל שאר החומרים
הפעם הורדתי 1/2 כוס מהקמח ובמקומו הוספתי 1/2 כוס אגוזים טחונים
שנותרו לי מטארט אחר שהכנתי לשבת
קצת קליפת לימון מגוררת
וכפית קפה מומסת במעט מים רותחים

תוך שעה העוגה הייתה מוכנה, עוד קצת ואפשר היה להפוך מהתבנית
יצאה חלום



תראו את החמודה הזאת משולבת בשכבות שוקו ומוקה ובלי כוונה 
גם הוספתי לה 1/4 כוס וודקה על 3/4 כוס מיץ תפוזים שהיה במתכון.

שלמות!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה