רכיבים:
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 עד כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1/2 1 מים פושרים
אפשר להוסיף גם גרד של לימון / תפוז או כף תמצית וניל
מילוי קקאו :
מתאים ל 1 קילו
160 גרם קקאו
300 גרם סוכר חום
300 גרם חמאה מומסת
מילוי טחינה וסילאן:
טחינה
סילאן
מעט אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
הכנת הבצק:
שמים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים היטב.
יוצרים גומה במרכז ושמים בה את החומרים רטובים - לחים.
לשים עשר דקות על השעון ולא נורא אם הבצק נשאר דביק מעט.
מכסים במגבת נקיה ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח.
מורידים אוויר על ידי לישה קצרה ומתפיחים שוב.
מילוי קקאו:
שמים בסיר את הכל וממיסים על אש נמוכה.
מקררים.
מילוי טחינה וסילאן:
מערבבים כמות שווה של טחינה וסילאן.
מוסיפים מעט אגוזי מלך קצוצים.
הכנת הגלילות:
לחלק את הבצק ל-2 חלקים
לרדד כל חלק למלבן בעובי 0.3 ס"מ בערך
למרוח שכבה יפה של מילוי, לגלגל ולפרוס לפרוסות ברוחב 7 ס"מ בערך
להעמיד את הפרוסות בתבנית
להניח לתפוח
לאפות בחום 170 מעלות כחצי שעה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה