יום ראשון, 25 במאי 2014

פאי פטריות

זה אולי יותר עבודה לרפד 8 תבניות קטנות בבצק, במקום אחת גדולה

אבל ההבדל בהגשה שווה את ההשקעה הקטנה הזאת.

רכיבים: 

לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
מעט מים

מלית:
1 קופסת פטריות
מלח
פלפל לבן
מעט טימין

רוטב:
1 שמנת לבישול
4 ביצים
מעט מלח
 


אופן הכנה: 

בצק:

מעבדים את הרכיבים לבצק ומרפדים 8 תבניות אישיות או אחת עגולה גדולה.

מלית:

מטגנים את קופסת הפטריות עם מלח, פלפל לבן ומעט טימין.

לקרר ולהניח על הבצק.

להכין את הרוטב: 1 שמנת לבישול, 4 ביצים ומעט מלח.

לצקת מהרוטב לכל תבנית כדי כיסוי הפטריות ולאפות בחום 180 עד שמשחים.


אפשר בלי בעיה להכין את הקישים פרווה, אם מחליפים את החמאה שבבצק למחמאה
ובקום שמנת לבישול משתמשים בחלב סויה לא ממותק או בקרם קוקוס







ובמסגרת שינויים הנה עוד אופציה לקיש פטריות

בצק לקיש:

1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה
1/4 כוס מים
חצי כפית מלח
1 כף פרמזן מגוררת

מילוי:

פטריות פרוסות משתי סלסלות
4 שיני שום כתשות
1 שמנת לבישול
4 ביצים
2 כפות קמח
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות קצ'קבל מגוררת

אופן ההכנה:

לעבד את חומרי הבצק ולרפד תבנית 26
להעביר לקירור

להזהיב את השום הכתוש
להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהנוזלים מתאדים
לקרר
לערבב את שאר החומרים
להניח את הפטריות שהתקררו על הבצק
לצקת מעל את הבלילה
להעביר לתנור מחומם ל- 180 מעלות 
לאפות 45 דקות, עד שמזהיב יפה.




ואפשר גם קלתית נטולת גלוטן

במקום קמח רגיל

תערובת קמחים: טפיוקה,אורז וקמח תפו"א



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה