יום חמישי, 6 בפברואר 2014

וריאציה על טירמיסו

  טירמיסו כולם מכירים, ועכשיו תכירו את הוריאציה על טירמיסו.


רכיבים: 

3 מיכלים שמנת מתוקה

300 גרם בישקוטים

1/4 כוס קפה צונן

1/4 כוס רום/ברנדי/גרפה/ג'ין/וודקה

500 גר' גביע גבינה לבנה 5%

150 גרם שוקולד מריר משובח שבור לחתיכות

2 כפיות שטוחות אבקת קפה נמס

4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל


אופן הכנה: 

יום לפני:

שמים מיכל אחד של שמנת מתוקה בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה מעל להבה בינונית.

מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שנמס.

מצננים לפושר, בוחשים היטב ומקררים לילה.


יום ההכנה:

מערבבים את רבע כוס הקפה עם רבע כוס רום.

שמים בצד.

משטחים 1/3 מהבישקוטים על גבי תחתית של תבנית עגולה מס' 26.

מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

מערבבים ידנית היטב את הגבינה הלבנה עם 3 כפות סוכר ותמצית הווניל עד שהסוכר נמס

 ומקפלים לתוך הקצפת המוכנה.

יוצקים מעל הבישקוטים כשליש מנוזל הקפה והרום ומשטחים 1/3 מתערובת הגבינה.

מניחים מעל הגבינה שכבה נוספת של בישקוטים ובוזקים מעליהם עוד 1/3 מהסירופ.

מקציפים את קרם השוקולד רק עד שמתקבלת תערובת,

משטחים מעל הבישקוטים ויוצקים מעליהם את יתרת הקפה.

מקציפים את מיכל השמנת האחרון עם הקפה נמס וכף הסוכר שנותרה עד שמתקבלת קצפת יציבה.

משטחים על הבישקוטים.


לקישוט:

מפזרים מלמעלה בעזרת מסננת עדינה שכבה דקיקה של אבקת קקאו.

מכסים ברדיד אלומיניום ושולחים למקרר.

מתאפקים לפחות 6 שעות.

הערות: 
תבנית 26



תראו איזה יופי זה מתקבל עם בישקוטים שוקו וניל



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה