יום רביעי, 5 בפברואר 2014

מרק לקוסקוס

טוב, נו, לא מרק כי אין מצב שאצלנו יאכלו עוף מהמרק

 וגם בעניין הירקות אני כמעט בטוחה שזה לא יעבור

אז מה כן?

סוג של צלי.. אצלנו במטבח ההונגרי ,שבו גדלתי,

פעם בשבוע לפחות אכלנו פפריקאש =צלי עוף אדמדם פיקנטי

וזה טעים.. מאוד... 

עם פסטה או ריזוטו עם אפונה וגם עם קוסקוס, אך כדי לנסות להצמד למקורות

הרחבתי את ההגדרה של הפפריקאש, הוספתי ירקות וגם גרגרי חומוס, הוספתי גם מים

 וזה דבר שלא עושים כשמכינים פפריקאש, 

אך מה לא עושים כדי לקבל "ארוחה אותנטית"

אז ככה:

ל-4 כרעיים מפורקים לשוק וירך 

2 בצלים קצוצים גס לטגן במעט שמן 
1/2 פלפל אדום קצוץ להוסיף לבצל ולהמשיך בטיגון עוד כמה דקות 
1 עגבניה קלופה וקצוצה
3-4 גבעולי סלרי עם העלים פרוסים
להוסיף את נתחי העוף לכסות ולאדות כ- 10 דקות 
להוסיף לסיר+מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה, 
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
לערבב
להוסיף:
2 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
2 קישואים פרוסים לפרוסות עבות
קוביות דלעת
לאדות כ- 15 דקות
לכתוש שום בכמות של 2 כפיות לפחות ולהוסיף לסיר
להוסיף 1-1 1/2 כוסות מים
להוסיף 1 כוס גרגרי חומוס שבושלו מראש 
לבשל על אש קטנה,עד שהעוף מתרכך וחלק מהנוזלים התאדו
מבשלים כשעה ורבע עד שעה וחצי 

לבזוק פטרוזיליה טריה קצוצה על התבשיל בתום הבישול





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה