יום רביעי, 24 באפריל 2024

ארוחת חג בפסח


ערב ליל הסדר הוא ערב חגיגי אחד מיני רבים בחג, 

אז הפעם ארוחת חג שהיא לא ליל סדר:



את הארוחה נפתח בסלמון אפוי. בכל השנה הסלמון עטוף במרינדה

שווה, אך בפסח אני די מוגבלת  אם מלאי המוצרים ונאלצת להסתפק במועט

והאמת חייבת להיאמר, הסלמון לא צריך הרבה כדי לצאת טעים, 

הכי חשוב לא לאפות אותו יתר על המידה.

אז מה שמתי פה?

למען הצבע היפה הוספתי לתיבול 1/4 כפית פפריקה מתוקה

1 כף מיץ לימון

כפית אבקת שום

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כפית מלח



לעיקרית

בריסקט בתירוש



מוצר שווה שניתן למצוא בחלק מהמרכולים - פתיתים לפסח

בשביל מי שניזון מתפוחי אדמה בפסח, אני מקפידה להצטייד במלאי יפה

ולהוסיף לארוחת החג, אין מי שלא מתלהב מהפתיתים הפסחיים הללו.

למעשה יש עליהם הוראות בישול פשוטות שמזכירות את הוראות הבישול 

של הפתיתים החמצים, אני בחרתי לטגן בנפרד 2 בצלים קצוצים

וסלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

וכשמוסיפה את המים לפתיתים שהשחמתי בסיר, מוסיפה גם את הירקות


 


לצד המנה העיקרית בחרתי לאפות קוביות תפוחי אדמה

8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

בישלתי כ- 10 דקות  וסיננתי, 

התיבול:

1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק

כפית מלח

2 כפות שמן

3 כפות פרורי קמח מצה לשניצל

אחרי שמתבלים את תפוחי האדמה, מעבירים לתנור לאפיה של כשעה, להשחמה יפה.



תוספת הירק כללה ברוקומיני, פרחי כרובית  ומעט כרובית אלמוגים 

אחרי שטיפה הגונה במים עם חומץ חתכתי את הירקות לפיסות קטנות

ללא בישול מוקדם הנחתי בתבנית, הרוטב מעל:

2 כפות גדושות מיונז

כפית אבקת מרק בצל 

קורט מלח

1/3 כוס מים

את כל זה אפיתי בחום 180 מעלות כ- 35-40 דקות



אצלנו קינוח על בסיס שוקולד הוא הבחירה הנבונה, 
הבחירה שכולם ישמחו אליה למגדול ועד קטון
אז עוגת שוקולד נהדרת לפסח (מתכון של מרילין)

רכיבים:

7 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1 כוס (240 מ"ל) שמן
100 גרם קמח תפוח אדמה

ציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת צמחית /קרם קוקוס
אפשר למי שאוהב להוסיף כף ברנדי
 

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד עם חלק מהשמן עד שהוא חלק מאוד
מוסיפים את שאר השמן וכך בעצם מקררים במהירות את התערובת
 

מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר עד לקבלת קצף אוורירי מאוד, בערך 10 דקות, 



מקפלים את השוקולד המומס לתוך קציפת הביצים , 
מוסיפים את קמח תפוח האדמה בתנועת קיפול עד למרקם אחיד.
 

יוצקים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 25-26 ואופים בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות,
 או עד שנוצר קרום על פני העוגה, השוליים אפויים, ורק המרכז מעט רוטט.



 מצננים לגמרי, 
כעת ניתן לצקת את הציפוי.
שומרים במקרר, אפשר גם להקפיא




 ושיהיה לכולנו חג שמח



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה