יום רביעי, 13 באפריל 2022

מתכונים לפסח

 



מרק עם קניידלך עננים מנה חובה בארוחת החג






בריסקט מסוג הנתחים של שגר ושכח

החסרון, צריך לשכוח לזמן רב, היתרון, מתקבל נתח נימוח וטעים.

2 קג חזה בקר

התיבול:

3 בצלים חתוכים 

ראש שום חצוי

1/3 כוס סוכר  חום

6 עלי דפנה

2 כפות חומץ

טימין

תירוש ענבים בהיר או יין אדום  חצי יבש

למרוח את נתח הבשר בפלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית

להניח על הבצלים

לצקת את היין כדי חצי כיסוי

לכסות היטב את התבנית ולתנור ל-3-4  שעות בחום נמוך 

150-160 מעלות תלוי בגודל הנתח


כשמוכן מקררים היטב ואז ניתן לפרוס
מביאים לרתיחה ברוטב ומבשלים עוד כחצי שעה


בד"ר אני שולחת את האיש לקניות

עם רשימה מסודרת של מוצרים ידועים ומוכרים, לא כך הוא הדבר בפסח,

מי שמקפיד על הכשרים מיוחדים

ונמנע מקטניות  לעיתים  ימצא את עצמו עם  0 גיוון

אממה בשביל זה אני משתדלת להגיע למרכול לקניית מוצרי הפסח

כי לפעמים יש הפתעות, וארוחה אחת או שתיים ללא תפו"א זה כבר כיף גדול

הפעם מצאתי שקית של פתיתים, 



לקחתי

פתיתים בירקות

אז ככה, מבשלים את הפתיתים (טפיוקה)

במים עם מלח ואבקת מרק, בערך 15 דקות מסננים ושוטפים

בינתיים במחבת

1 בצל קצוץ מטגנים ב- 3-4 כפות שמן

מוסיפים גזר מגורר ו2 שיני שום קצוצים

ממשיכים לאדות על אש קטנה

מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט תבלין גריל

לריכוך אפשר להוסיף כל פעם 1/4 כוס מים

וכשהפתיתים מוכנים

להוסיף למחבת

לערבב קלות ולהנות מתוספת מיוחדת וטעימה.





ירקות מקורמלים:


נבחרו 4 בצלים, סגולים ולבנים

2 גזרים חתוכים לגפרורים עבים

 2 קולורבי פרוסים

 1 בטטה פרוסה

תיבול:

2 כפות דבש

9 כפות שמן זית

כף מים

1 כף בלסמי

כפית אבקת שום

כמה מחטי רוזמרין טרי קצוצים

מלח, פלפל

אני אוהבת להפריד את הירקות בשעת האפייה, כל ירק עם זמן אפיה שונה, לפעמים 

גם צריך לערבב ואז כל הסדר מתבלגן

מערבבים כל ירק עם התיבול ולתנור בחום 205 מעלות לחצי שעה או יותר, אם צריך




לקינוח בחרתי 

בעוגת תפוחים בחושה, קלה להכנה טעימה ולא מתפוררת

רכיבים

 3 ביצים
 3/4 כוס סוכר
 3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
 5 כפות קמח טפיוקה/קמח אוסם תופח
 2 כפות קמח תפוחי אדמה
3 כפות קמח שקדים
 1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

להקציף ביצים שלמות עם הסוכר כ-4 דקות להנמיך את מהירות המיקסר
 ואז להוסיף בהדרגה את כל החומרים עד להטמעה מוחלטת.

לתפוחים
2 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
4 כפות סוכר 
 1 כף קינמון
לחמם את הסוכר  עד שמתחיל להתקרמל, להוסיף את התפוחים והקינמון 
ולערבב כל הזמן . לבשל על אש קטנה עד לריכוך התפוחים. 

קראמבל שקדים

4 כפות קמח שקדים
2 כפות שמן
1/4 כפית קינמון

לערבב לתערובת גרגרים.

לרפד תבנית אפיה עם נייר אפיה ולשמן את הנייר
לשפוך מחצית מהתערובת, מעליה לפזר את התפוחים ללא נוזלים, מעל לפזר את יתרת התערובת.
על העוגה לפזר את קרמבל השקדים.

לאפות בתנור חם 170 מעלות כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.
כשהעוגה חמה לפזר מייפל. לא הרבה.







2 תגובות:

  1. הפתעת אותי מאד עם הפתיתים אם הבנתי נכון אז את מדברת על טפיוקה ?
    כי אני השתמשתי עד עכשיו רק לקינוח מתוק מזה . אז יש את זה במרכולים ?

    השבמחק
  2. הפתיתים של פסח הם לא פניני טפיוקה שמכינים מהם קינוחים, אלא מוצר אחר שנמכר באושר עד או ביש חסד צירפתי את התמונה של האריזה

    השבמחק