מרק עם קניידלך עננים מנה חובה בארוחת החג
בריסקט מסוג הנתחים של שגר ושכח
החסרון, צריך לשכוח לזמן רב, היתרון, מתקבל נתח נימוח וטעים.
2 קג חזה בקר
התיבול:
3 בצלים חתוכים
ראש שום חצוי
1/3 כוס סוכר חום
6 עלי דפנה
2 כפות חומץ
טימין
תירוש ענבים בהיר או יין אדום חצי יבש
למרוח את נתח הבשר בפלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית
להניח על הבצלים
לצקת את היין כדי חצי כיסוי
לכסות היטב את התבנית ולתנור ל-3-4 שעות בחום נמוך
150-160 מעלות תלוי בגודל הנתח
בד"ר אני שולחת את האיש לקניות
עם רשימה מסודרת של מוצרים ידועים ומוכרים, לא כך הוא הדבר בפסח,
מי שמקפיד על הכשרים מיוחדים
ונמנע מקטניות לעיתים ימצא את עצמו עם 0 גיוון
אממה בשביל זה אני משתדלת להגיע למרכול לקניית מוצרי הפסח
כי לפעמים יש הפתעות, וארוחה אחת או שתיים ללא תפו"א זה כבר כיף גדול
הפעם מצאתי שקית של פתיתים,
לקחתי
פתיתים בירקות
אז ככה, מבשלים את הפתיתים (טפיוקה)
במים עם מלח ואבקת מרק, בערך 15 דקות מסננים ושוטפים
בינתיים במחבת
1 בצל קצוץ מטגנים ב- 3-4 כפות שמן
מוסיפים גזר מגורר ו2 שיני שום קצוצים
ממשיכים לאדות על אש קטנה
מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט תבלין גריל
לריכוך אפשר להוסיף כל פעם 1/4 כוס מים
וכשהפתיתים מוכנים
להוסיף למחבת
לערבב קלות ולהנות מתוספת מיוחדת וטעימה.
ירקות מקורמלים:
נבחרו 4 בצלים, סגולים ולבנים
2 גזרים חתוכים לגפרורים עבים
2 קולורבי פרוסים
1 בטטה פרוסה
תיבול:
2 כפות דבש
9 כפות שמן זית
כף מים
1 כף בלסמי
כפית אבקת שום
כמה מחטי רוזמרין טרי קצוצים
מלח, פלפל
אני אוהבת להפריד את הירקות בשעת האפייה, כל ירק עם זמן אפיה שונה, לפעמים
גם צריך לערבב ואז כל הסדר מתבלגן
מערבבים כל ירק עם התיבול ולתנור בחום 205 מעלות לחצי שעה או יותר, אם צריך
הפתעת אותי מאד עם הפתיתים אם הבנתי נכון אז את מדברת על טפיוקה ?
השבמחקכי אני השתמשתי עד עכשיו רק לקינוח מתוק מזה . אז יש את זה במרכולים ?
הפתיתים של פסח הם לא פניני טפיוקה שמכינים מהם קינוחים, אלא מוצר אחר שנמכר באושר עד או ביש חסד צירפתי את התמונה של האריזה
השבמחק