יום שלישי, 11 בפברואר 2014

פנה קוטה עם תפוחים מקורמלים ושטרוייזל



רכיבים: 

לפנה קוטה:
2 שמנת צמחית של השף הלבן
1 קרם קוקוס (שומנים כ- 18%)
1/2 כוס סוכר
סרט מחצי לימון
1 מקל קינמון
14 גר' ג'לטין

תפוחים מקורמלים:
1 כוס סוכר
4 תפוחים חתוכים לקוביות
1 מקל קינמון
מיץ מחצי לימון
שוט של ברנדי תפוחים

שטרויזל:**
1 כוס קמח
100 גר' מחמאה
1/2 כוס סוכר דמררה
3/4 כפית קינמון
 



אופן הכנה: 

פנה קוטה:

להרתיח 2 שמנת צמחית של השף הלבן + 1 קרם קוקוס עם 1/2 כוס סוכר + סרט מחצי לימון + 1 מקל קינמון.

כשמתקרר להוסיף ג'לטין מומס ופושר.


הכנת הג'לטין:

14 גר' ג'לטין + 1/4 כוס מים, להניח לתפוח, לחמם עד שצלול, לקרר.

לחלק לכוסיות (10 כוסיות ח"פ).


תפוחים מקורמלים:

מקרמלים קלות 1 כוס סוכר.

מוסיפים 4 תפוחים חתוכים לקוביות, מקל קינמון, מיץ מחצי לימון. מקפיצים בעדינות עד שהתפוחים מתרככים ומתקרמלים. מוסיפים שוט של ברנדי תפוחים.

כשקר אפשר להניח על הפנה קוטה שבינתיים התקררה והתמצקה אף היא.


שטרויזל:

להכין פירורים ולאפות כ- 40 דקות.

כשמתקרר לפורר על התפוחים.

הערות:

אמנם הקינוח הזה פרווה והוא נפלא, אך אפשר להופכו בלי בעיה לקינוח חלבי

תוך שימוש בחמאה לפירורים ובשמנת לפנה קוטה

** לשטרויזל כשר לפסח:

1 כוס קמח תפו"א
1/3 כוס שמן
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס קמח שקדים
1 ביצה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים, 
משטחים בתבנית ואופים בחום 180 מעלות כ- 15 דקות, 
מקררים ומפוררים לפירורים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה